Website v/d week [45] – mac3park.nl

MAC3Park is een bedrijfsvastgoed verhuurder met vestigingen in Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord. Zo worden sinds kort in Lelystad Flexplekken verhuurd en is het in Almere mogelijk om bedrijfs- en kantoorruimte te huren in het voormalige pand van Beiersdorf en wat hiervoor is omgedoopd naar “Creative Campus”.

URL Website van de Week 45 – http://www.mac3park.nl

MAC3PARK Openingspagina
MAC3PARK Openingspagina

Bij opening van de website is een zogenaamd splashscreen of opvangscherm gebruikt. Zo’n opvangscherm is handig als je bijvoorbeeld meerdere bedrijfsonderdelen of diensten op één punt (of domein) wilt afvangen. Ik vraag me af of dat hier goed is gebruikt. Als je op zoek bent naar een kantoor- of bedrijfsruimte, dan zul je dat in de regel per stad doen. De splashpagina geeft echter een onderverdeling naar thema, waaronder ICT & Media, Logisitiek en Life Sciences. Ik zie daar het nut niet echt van in.

Maar goed, als bezoeker moet je kiezen en dan verwacht je ook iets. Bijvoorbeeld in de vorm van een onderscheidende layout, met andere foto’s en ander kleurgebruik of wat dan ook. Maar niets van dat alles. Je krijgt alleen een andere pagina. Het menu aan de linkerzijde blijft gelijk. Nergens is te zien waar je je in de site bevindt: niet in de vorm van breadcrumbs en ook niet in de vorm van een accent op het actieve thema of de pagina in het menu. Het menu is sowieso sterk verouderd, het dateert uit 2002.

OPMAAK

De opmaak is nogal rommelig. Een jaar of 5-10 geleden had dit een corporate website geheten, maar vandaag de dag is het dat niet meer. Het contactgedeelte rechts is zelfs knullig te noemen. Er wordt nauwelijks gebruik gemaakt van witruimte: tekst wordt tot tegen de kantlijn geplaatst. Zo maak je geen pagina op. En dat is vreemd, want de PDF die rechtsonder is te downloaden ziet er wel weer zeer professioneel uit!

LIPPERHEY SCORE

MAC3PARK Scorecard
MAC3PARK Scorecard

Technisch scoort de site niet best: volgens Lipperhey is het niet meer dan 4.4 waard. Als 8.0 een streefwaarde is, dan mag duidelijk zijn dat het technisch niet goed staat met deze site. Ook de SEO-score van Lipperhey was niet optimaal, hoewel 68% ook zeker niet ondermaats is. In hoofdlijnen liggen hier de pijnpunten:

  • De site gebruikt bestandsextenties (.aspx) -> gebruik geen extenties of uitsluitend .html
  • De URL’s zijn niet zoekmachinevriendelijk -> gebruik extentie .html en alleen kleine letters
  • META description is niet uniek -> zorg per pagina voor een aparte beschrijving met max. 25 woorden of 150 karakters
  • META keywords te vaak herhaald -> zorg per pagina voor relevante keywords van max. 20 woorden of 250 tekens
  • Gebruik van locale stijlblokken -> gebruik externe .css stylesheets
  • Hierarchie tussen koppen/subkoppen -> gebruik met name H1 op de juiste manier: een korte H1 (3-5 woorden) met de belangrijkste zoekwoorden is zeer effectief en heeft een grote impact op de positie in zoekmachines. H2-H6 zijn meestal beschrijvend en minder effectief.

CONCLUSIE

Als MAC3PARK de site op het nivo van de PDF brengt, dan zal dat de professionele uitstraling zeker ten goede komen. Met de creatieve capaciteit van de huurders op de Creative Campus zou MAC3PARK zelfs in staat moeten zijn een voorbeeldrol te spelen.

Website Review: 6

Kortom, deze site is toe aan een flinke facelift. Overall een klein 6je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.