Website v/d week [47] – www.marantrecreatie.nl

Groepsaccommodatie Hoeve Marant, het Blote Voeten Zeebodempad en Paviljoen T127 vormen samen Marant Recreatie in Kraggenburg! Het bedrijf won de Flevius Award 2010, die elk jaar wordt uitgereikt aan een organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het toerisme in Flevoland. Volgens de jury speelt Marant Recreatie met onder meer een historische overzichtstentoonstelling goed in op het verhaal van de pioniers van Flevoland.

URL Website van de week 47 – http://www.marantrecreatie.nl/

EERSTE INDRUK

Marant Recreatie - Website
Marant Recreatie - Website

Marant Recreatie biedt 3 thema’s: een accomodatie (hoeve), het zeebodempad (beleving) en een horeca gelegenheid (paviljoen). De plaatjes op de homepage hebben als funktie om de bezoeker in één oogopslag naar de juiste sub-site te leiden. Het plaatje van de hoeve laat weinig aan de verbeelding over, net als het plaatje bij het zeebodempad. Prima. Bij Paviljoen 127, afgeleid van het kavelnummer, heb ik minder associatie. Het kopje koffie laat zien dat het om een horeca locatie gaat, maar mist hierdoor de link naar oa. fietsverhuur en de tentoonstelling. Mogelijk kan dit worden opgevangen een roulerende fotoserie? Los daarvan zijn de foto’s mooi scherp en is de algehele uitstraling van de site prima verzorgd.

FUNCTIONALITEIT

Op de openingspagina is gebruik gemaakt van een horizontale nieuwsscroller. Die gaat net iets te snel, maar geeft het geheel wel iets dynamisch. Als je geklikt hebt op de nieuwsitem wordt de site ineens wel heel kaal. De nieuwsmodule is mi.i. niet het sterkste punt van deze site. Eenmaal terug op de homepage levert het kiezen van de deelsites wel het juiste sfeertje. De titels in de menubalk bovenaan de pagina’s en (in iets mindere mate) de tekst op de pagina’s zijn naar mijn mening wel te klein, waardoor mensen met slechte ogen ze al gauw niet of nauwelijks kunnen lezen. De informatievoorziening op de site is verder prima verzorgd.

TECHNISCH

Marant Recreatie - Score
Marant Recreatie - Score

Lipperhey.com komt op een overall cijfer van 4.6, volgend uit een 5.7 voor techniek en 51% voor SEO. De populariteit van 3.0 is zorgelijker – er verwijzen slechts 11 websites naar deze site. Daar is veel in te winnen omdat zoekmachines die backlinks flink laten meewegen in de ranking. Werk aan de winkel dus om ervoor te zorgen dat er meer sites verwijzen naar deze site. De SEO resultaten zijn niet bemoedigend: alleen op de zoekterm “kraggenburg” wordt de site gevonden (positie 81). Op recreatie, flevoland, hoeve en tentoonstelling wordt de site niet gevonden bij de eerste 100 zoekresultaten. Net als bij de eerder besproken websites zie je ook hier weer een verwaarlozing van de META Description en META Keywords. Lipperhey waarschuwt wel voor keyword spamming (woorden die niet in de pagina voorkomen, maar wel in de keywords). Verder valt op dat het gebruik van H1 als pagina-kop nauwelijks wordt gebruikt (3% bevat een H1-tag). Ook het bestandje sitemap.xml ontbreekt.

CONCLUSIE

Er is voldoende aandacht besteed aan een mooie presentatie van het geheel van accomodaties. Website review: 6+De tips in het rapport van Lipperhey kunnen helpen bij het terugbrengen van de technische foutjes in de site en leiden tot een hogere ranking. Maar ook dat kost de nodige aandacht.Grafisch is deze site een 7 waard, maar door de matige technische en SEO score mist het effectiviteit, waardoor een 6,5 gerechtvaardigd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.