Website v/d week [48] – www.voiceworks.nl

Het Almeerse bedrijf Voiceworks is in de categorie kleine bedrijven de Flevolandse winnaar van de FD Gouden Gazellen Award 2010. Genomineerden dienden een minimale omzetgroei te hebben gehad van 20 procent over de afgelopen 3 jaar. Bovendien dienen ze een correct betaalgedrag te vertonen en een gezonde mate van financiering. Met een groei van 375% deed Voiceworks uit Almere het uitstekend, ondanks het verslechterde economische klimaat in 2009.

URL Website van de week 48 – www.voiceworks.nl

EERSTE INDRUK

Voiceworks - Website
Voiceworks - Website

Voice over IP of VoIP is een gehypte term die velen enthousiast maakt. Maar weinigen passen het ook echt toe. De materie is complex en leveranciers hebben moeite het begrijpelijk te maken. Kan Voiceworks deze materie wel duidelijk over het voetlicht brengen?

De site bevat een verhelderende animatie, ..  als je die tenminste weet te vinden. Bij een eerste bezoek zag ik het niet en vond ik de site ronduit saai. Bij een tweede bezoek viel de knop naar de animatie me wel op. Waarom zag ik die de eerste keer niet? Wellicht dat de term ‘explanimation’ me niets zei en/of dat het icoontje ervoor geen aandacht vroeg. Ik vraag me af hoeveel mensen hierop doorklikken en hoe vaak een site uberhaupt een tweede kans krijgt ..

Los daarvan, de uitleg van de animatie werkte erg verhelderend. Alle lof. Helaas blijft het daar wel bij, want daarna val je als bezoeker weer terug in een woud van teksten. Te kleine lettertjes – ook nog in een klassiek lettertype – en een ietswat kinderlijke grafische ondersteuning zijn de boosdoeners. Ik weet het: we maken allemaal de denkfout dat mensen “het wel zullen lezen”. Het zou de site helpen als hier een groter en moderner lettertype werd gebruikt. Het volledig weglaten van afbeeldingen van telefooncentrales en toestellen maakt dat je de relatie met de huidige apparatuur mist.

FUNCTIONALITEIT

Door het overmatige wit, de te kleine lettertjes en niets-zeggende icoontjes komt de functionaliteit van de site onvoldoende uit de verf. Ja, alles staat erop, maar niets vraagt om aandacht. Het geheel komt erg timide over en dat is – mede gezien de gewonnen prijs – absoluut niet nodig. De herhaling van de menu-opties onderaan de site werkt goed. Wat ik zelf niet prettig vind is het automatisch laten uitklappen van het menu op de pagina waar je bent: een breadcrum in combinatie met een highlight van het hoofditem werkt vertrouwder. Nu lijkt het alsof er iets “blijft hangen”. Het plaatsen van een submenu zou ook kunnen helpen.

TECHNISCH

Voiceworks - Scorecard
Voiceworks - Scorecard

Deze website is gebouwd in WordPress. Technisch scoort de site dan ook prima: 7.2 op Techniek en 66% op SEO. Met 56 backlinks scoort de site gemiddeld een 6.9. Voor het grootste deel dankt de site dit aan WordPress, wat in de basis technisch goed is en standaard al goed geïndexeerd wordt. Uit het uitgebreide onderzoek blijkt echter dat de site niet gevonden kan worden op zoekwoorden als: voip, flevoland, voice over ip, telefooncentrale of voip centrale (niet in de eerste 100 zoekresultaten op Google). En dat lijkt vooral te komen door het volledig ontbreken van META informatie.

CONCLUSIE

Een professioneel WordPress template kost hooguit een paar dollar en is prima als basis te gebruiken. Wil je een eigen gezicht uit zo’n standaard template halen, dan moet je wel meer doen dan nu op deze site is gebeurd. Buiten de uitstekende animatie is de site gewoon te saai. Website review: 6,5Teveel witruimte, te kleine teksten en te weinig grafische ondersteuning maken dat ik deze website waardeer met een 6,5 (een 6 voor ontwerp en een 7 voor het technische deel). En eigenlijk zou, door het ontbreken van de META-tags een onvoldoende zelfs op zijn plaats zijn. De animatie maakt voor mij echter veel goed .. mits die gevonden wordt natuurlijk!

Tip: Er zijn voor WordPress vele fraaie templates ontwikkeld, maar let er wel op dat je een template kiest wat ook bij het doel past. Een blog is iets anders dan een company website. Als u WordPress als cloudservice gebruikt, dan zijn de thema’s direct zichtbaar na het aanmaken van een account,  maar kunt u geen eigen thema’s toevoegen. U kunt WordPress echter ook zelf op een server installeren. U heeft daarna de keuze uit een grote hoeveelheid templates, die op het Internet te vinden zijn. Voorbeelden zijn: wordpressthemes.nltemplatemonster.com. Hier vindt u een uitleg hoe u zo’n template kunt installeren: Youtube (ietswat verouderd).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.