Website v/d week [51] – www.customconnect.nl

Burgemeester Aucke van der Werff en een aantal wethouders van de gemeente Noordoostpolder nemen donderdagmiddag zitting in een belpanel om geld in te zamelen voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Het is een initiatief van callcenter Custom Connect in Emmeloord. Inwoners van de Noordoostpolder worden gebeld en gevraagd om geld te doneren aan de actie. Dit bericht op Omroep Flevoland was de aanleiding om de website eens onder de loep te nemen.

URL website van de week: www.customconnect.nl

EERSTE INDRUK

Website Custom Connect
Website Custom Connect

De site ziet er verzorgd uit. De foto op de openingspagina is een stockphoto, maar laat verder weinig aan de verbeelding over: dit is een callcenter. Het is niet makkelijk om meerdere foto’s te vinden die de juiste sfeer uitstralen, maar als je zo’n grote foto gebruikt, dan is wisseling geen overbodige luxe. Het groen uit het logo komt terug in de kleur van de hyperlinks en de teksten zijn goed te lezen door de pagina’s als een krant in de delen. De menuteksten zijn wel wat klein en het menu reageert niet altijd even alert in de verschillende browsers.

FUNCTIONALITEIT

De site functioneert prima. Informatie is door de goede indeling prima te vinden. Jammer is dat bij ‘contact’ alleen hele sumiere informatie is te vinden en geen contactformulier. Die is te vinden onder het hoofdmenu ‘Vestigingen’. Een gemiste kans om laagdrempelig contacten te leggen. Van een callcenter verwacht ik wel iets van een call-me-now button op de website, zodat een bezoeker snel te weten komt hoe het bedrijf haar telefoonwerk doet (snel reageren, netjes aan de telefoon, prettige telefoonstem, etc.). Horen is geloven.

TECHNISCH

Website - Scorecard
Website - Scorecard

Helaas zet het functionele zich niet door in de techniek. De site ontbeert het gebruik van <H1> als titel aanduiding, en ook de META-tags voor keywords en description ontbreken. Zoeken op callcenter, telemarketing, zelfs met toevoeging flevoland, levert geen resultaat op bij de zoekmachines. Ook de bestandjes sitemap.xml en robots.txt ontbreken. De site scoort bij Lipperhey.com dan ook krap een 6je, en alleen het aantal backlinks houdt de overall score net boven de 6.

CONCLUSIE

Overall is dit een goed verzorgde informatieve site, die echter nergens in uitblinkt en technisch op het randje zit. Het niet gevonden worden is het gevolg van de technische fouten, maar die zijn te corrigeren. Website Review: 6.5Het gemis van een proof-of-quality in de vorm van een bel-knop vind ik toch een gemiste kans. Lipperhey stelt ons ook in staat de site te vergelijken met een aantal concurrenten, en dan blijkt dat Custom Connect het beter doet dan 50% van haar concurrenten. Met name door dit laatste waardeer ik deze site toch op een 6,5 en met een paar technische correcties en zo’n belknop zit er best nog wel een zeven in. En verder alle lof voor de support aan Serious Request!

Ps. Er zijn diverse bedrijven die een call-me-now faciliteit aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn www.mttm.nl, www.kpn.nl, en www.vaxon.nl (selectie is willekeurig op basis van Google search)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.