Website v/d week [05] – www.flevokunstboulevard.nl

PERSBERICHT – “Op 8 september 2010 ging het kunstproject Flevo Ku(n)st Boulevard officieel van start. Omroep Flevoland heeft daar toen een heel mooi item over gemaakt. Volgende week vrijdag, 28 januari, gaat de website www.flevokunstboulevard.nl officieel in de lucht. Op deze website kunt u de realisatie van de kunstwerken volgen. Ook kunt u hier vanaf mei een auto-/fietsroute langs de nieuwe en al bestaande kunstwerken aan de Flevoboulevard downloaden.”

URL website: http://www.flevokunstboulevard.nl/

EERSTE INDRUK

In verband met andere verplichtingen vandaag een korte beschouwing – De site oogt op het eerste gezicht netjes, met als meest opvallende een lang geel/groen element, maar wat is het?  Dan realiseer ik me dat dat precies is wat kunst is: een zinneprikkelende voorstelling met ruimte voor eigen interpretatie. Eigenlijk heeft het ding ook wel wat, ook al kan ik er mijn vinger niet op leggen. Is het een windmolen? Een blauw verloop op de achtergrond doet lucht vermoeden. Hoe dan ook, verder is er niet veel aan opmaak aan de site gedaan. In het zwarte middenvak worden de teksten van de bovenstaande menu-items geprojecteerd.

Het is niet mooi, maar ook weer niet lelijk. Het lijkt eerder onaf. Kunstenaars. Eigenzinnig. Ik zal ze niet snel begrijpen, en dat onbegrip is vast wederzijds.

TECHNISCH

De site is gebouwd in WordPress 3.0.x en dat zorgt in de regel al voor goede scores op het gebied van techniek en SEO – gemiddeld zo rond de 7+. De populariteit van de site is nog laag en daar scoort de site dan ook een 1 op. De meta-tags voor keywords en description zijn voor het gemak leeg gelaten, zoals bij veel WordPress sites. Desalniettemin was de site voor 27% geoptimaliseerd voor kunst.

OVERALL

Het maken van een site, waarin meerdere kunstenaars de kans krijgen gevonden te worden, zou wat mij betreft meer ruimte moeten geven aan die kunstenaars. Zo zou onder het zwarte vak makkelijk een aantal kleinere vakken kunnen worden gemaakt waarin de deelnemende kunstenaars worden voorgesteld, op welke manier dan ook. Nu ben je aangewezen op een sub van het menu en blijven de partijen alsnog onderbelicht. Een goed bedoelde site, die nu nog de kans mist om de kunstenaars echt in het zonnetje te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.