Website v/d week [07] – www.zuidberg.nl

Twaalf genomineerden stonden vrijdag 11 februari te stralen op het podium van De Koningshof op Urk. Na een paar maanden spanning zijn de Flevopenningen uitgereikt tijdens het Flevopenningengala. Er zijn drie winnaars. De Flevopenning startende onderneming is gegaan naar Luxetenten.com uit Emmeloord. De Flevopenningen innovatieve onderneming is gewonnen door Kunststof Recycling van Werven uit Biddinghuizen. Eerder dit jaar koos iedere bedrijfskring zijn ‘ondernemer van het jaar’. Deze zes lokale winnaars streden voor de Flevopenning toponderneming. Uiteindelijk ging Zuidberg Frontline Systems uit Ens met de begeerde prijs naar huis.

URL website: www.zuidberg.nl

EERSTE INDRUK

Allereerst natuurlijk ook onze felicitaties voor het winnen van de Flevopenning voor de Toponderneming van Flevoland!

Website Zuidberg.nl
Website Zuidberg.nl

Nu naar de website. Een site maak je in eerste instantie voor je doelgroep: dat is in dit geval de agrarische sector. Het bedrijf biedt ondermeer liftsystemen aan voor montage aan de voorzijde van tractors. Dat wordt door een eenvoudige flash-animatie verduidelijkt. Niets hoogstaand, maar functioneel genoeg .. zeker voor deze nuchtere doelgroep.

De site zelf toont wel gedateerd. Vermoedelijk werd deze in 2005 ontworpen, gezien de auteursrecht vermelding onderaan de website. Het was in die tijd al heel wat als je (sorteerbare) overzichten kon laten zien van je producten. Ik ken het buro wat deze website heeft gemaakt en weet dat zij in die tijd al goed bezig waren met database-gestuurde websites – in vormgeving waren ze beduidend minder. Daar zijn ze door de jaren heen wel in gegroeid, getuige hun portfolio.

TECHNISCH

Jammer is dat de site, ondanks de achterliggende database, geen zoekfunktie heeft gekregen. Maar verder doet de site wat het moet doen. De techniek van 2005 laat echter wel sporen na en dat zie je terug in de optimalisatie voor zoekmachines: de site scoort een 5.1 technisch en 47% op het gebied van SEO. Dat zijn waarden die vandaag de dag veel te laag liggen. Doordat er 199 websites terugverwijzen naar deze site scoort de site nog net een 5.6, ofwel een kleine onvoldoende.

CONCLUSIE

Een technische catalogus ziet er in de regel behoorlijk saai uit, zeker voor de leek. Deze site werd m.i. dan ook niet ontwikkeld om het bedrijf glans te geven, maar om de producten uit te stallen. Een 6.5 - Technisch in orde - SEO nietDat doet het, en als er een zoekfunctie bij zou zitten zou het een complete site zijn. Termen als “mooi” of “ruimtelijk ontworpen” zijn in dit geval minder relevant: de meeste agrariers staan dagelijks tot hun knieën  in de modder, dus die zullen daar niet zo mee zitten. Desondanks mag de site wel een keer een verfrissing krijgen: 6 jaar is een eeuwigheid in de online wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.