Website v/d week [08] – www.emmelhage.nl

Het gaat boven verwachting goed met de verkoop van nieuwbouwwoningen in de Emmeloordse wijk Emmelhage. Het afgelopen jaar zijn er meer kavels verkocht dan vooraf was ingeschat. Volgens wethouder Wouter Ruifrok komt dit door goed in te spelen op de wensen van projectontwikkelaars. Hij geeft toe dat hierdoor wel op sommige punten afgeweken wordt van het oorspronkelijke bestemmingsplan. Aldus een bericht op Omroep Flevoland. Hoe doet de website het in dit verband: werkt het mee of tegen?

URL website: www.emmelhage.nl

EERSTE INDRUK

Website Emmelhage
Website Emmelhage - Functioneel 8 - Technisch 5

Projectontwikkelaars begrijpen in de regel het belang van een goede website, en dat geldt ook voor de gemeente Noordoostpolder. De site is overzichtelijk, aantrekkelijk, en lekker dynamisch. Daar waar mogelijk is gebruik gemaakt van de beste manier om mensen te overtuigen: video’s. Sterker nog, de site gaat verder. Ze laten onder het kopje “Bewoners aan het woord” de mensen die reeds gekozen hebben voor een woning in Emmelhage op video getuigen van hun goede voorbeeld, waardoor ze letterlijk ambassadeurs worden van het plan. Zo hoort het!

Verder is alle informatie voorhanden: kavelverdeling, beschikbaarheid, woningaanbod, keurig. Voor dit deel geef ik de site dan ook een mooie 8.

TECHNISCH

Zo goed als het er functioneel uitziet, zo slecht is de site geoptimaliseerd voor zoekmachines. Lipperhey kwam zelfs op 17% – dat heb ik nog niet eerder zo laag gezien. De site loopt ook over van de fouten: alle informatie over de inhoud van de pagina’s ontbreekt; de paginatitels bevatten allemaal scriptcode (geen enkele zinvolle omschrijving) – dit geldt ook voor het nieuws. Op deze manier bouw je een site voor de buhne. En met 25 backlinks naar de site compenseer je dit ook niet. Ofwel: de enige manier waarop mensen deze site vinden is door offline stevig te adverteren. Zonde en een gemiste kans. Op dit vlak scoort de site dan ook een dunne 5.

OVERALL

Doodzonde dat de bouwers totaal geen rekening hebben gehouden met zoekmachines, want inhoudelijk/functioneel zit de site goed in elkaar. Het design is welliswaar niet echt onderscheidend, maar eenmaal op de site kun je prima vinden wat je zoekt en het wordt aantrekkelijk gepresenteerd. Website Review: 7.5Nu worden dit soort projecten in de regel met veel offline reclame ondersteund en derhalve til ik nu minder zwaar aan de technische miskleun. Had het om een ander onderwerp gegaan, dan was de site op een zejs blijven steken. Verder is het jammer dat het Twitter-account @emmelhage niet gebruikt wordt. Ook daar laat men een kans liggen om mensen (elkaar) te interesseren en te informeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.