Website v/d week [10] – www.hollandcomposites.nl

De aanleiding voor deze website bespreking was het volgende bericht op Omroep Flevoland: “Holland Composites Industrials uit Lelystad kan in april alsnog de voorgevel leveren voor het Stedelijk Museum in Amsterdam. De opdracht was in gevaar gekomen door het faillissement van hoofdaannemer Midreth. Volgens de directeur van het Lelystadse bedrijf is er inmiddels goed contact met het bedrijf dat de verbouwing van het Amsterdamse museum gaat afronden.”

URL website: www.hollandcomposites.nl

EERSTE INDRUK

Homepage Holland Composites
Homepage Holland Composite

Om kort te gaan: hier kun je je als bedrijf mee vertonen, wat een knappe website! De vlakverdeling is uitstekend (hoewel ik in het onderste deel denk ik iets meer ruimte had genomen voor de tekst). De presentatie van het bedrijf is consequent doorgevoerd in de vormgeving van de website, de PDF-brochure en de knap geproduceerde video. De navigatie is duidelijk en niet gekunsteld. De zoekfunktie is zondermeer een pré en werkt goed (een wegingsfactor kan nog iets toevoegen). Verder zijn er op elke pagina foto’s geplaatst die 25% van de hele site in beslag nemen, maar ze vertellen bijna het hele verhaal. Kortom: uitstekend gedaan.

TECHNIEK

Score Holland Composites
Score Holland Composites

De site zit technisch prima in elkaar. Op Lipperhey scoort de site een 6.4. Dat is niet optimaal (dat zou een 8 zijn), maar goed genoeg. De scripts zijn mooi buiten de pagina’s gehouden en werken onder de bekende browsers. Helaas is er wel kritiek en die betreft de vindbaarheid van de site: de titels van de pagina’s ontbreken (H1) en dat geldt helaas ook voor de meta-tags description en keywords. Alleen de eerste pagina scoorde nog een 67%, maar de meeste anderen kwamen net boven de 14% uit. Wil de site op Google/Bing gevonden worden, dan moeten deze punten zo snel mogelijk gecorrigeerd worden.

OVERALL

Op het gebied van vormgeving, duidelijkheid en eenduidigheid scoort de site een dikke 9. Een mooie 8,5 voor Holland CompositesDat wordt echter deels teniet gedaan door de zwakke score op vindbaarheid. Maar dat is voornamelijk invulwerk en het bedrijf heeft daar mogelijk door de problemen rond Midreth geen aandacht of tijd voor gehad. Het rapport van Lipperhey.com zal zondermeer helpen om de zwaktes in de site te corrigeren en als dat verwerkt is behoort deze site tot de top in Flevoland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.