Website v/d week [11] – www.almeerplant.nl

Tuincentrum Almeerplant mag van de gemeente Almere verhuizen van een relatief kleine locatie in Stad naar een groter terrein in Buiten. Het tuincentrum is nu gevestigd in een woonwijk en dat zorgt voor veel overlast. Ook wil het bedrijf groeien. Op de nieuwe locatie wil Almeerplant een tuincentrum realiseren met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter.

URL website: www.almeerplant.nl

 

AlmeerPlant.nl
AlmeerPlant.nl

VORMGEVING

De belangrijkste functie van deze site lijkt me bezoekers, die net een voorjaarsgevoel krijgen, op leuke ideeën te brengen. Ik ga niet zo’n site bekijken om iets te kopen, maar om voorbeelden te zien van hoe mijn tuin eruit kan komen te zien dit voorjaar. Een inspiratie-aanjager dus. Deze site doet daar helaas niets mee, en beperkt zich tot een slecht plaatje op de openingspagina en een reeks saaie, inspiratieloze opsommingen van onderwerpen. De beheerder heeft wel zijn/haar best gedaan om er behoorlijk wat informatie op te zetten, maar er zijn 1001 informatiebronnen op het Internet die veel meer informatie geven over bijv. mollenbestrijding of vijvers. En als je er dan al iets over op je site zet, noem dan ook je producten bij naam (en foto) en volsta dan niet met een zinloze hoeveelheid tekst en een plaatje.  Tekst is het laatste waar je aan denkt als je lekker je tuin in wilt. Of het moet een webshop zijn, waar je tekst gebruikt om specificaties van producten te beschrijven.

Tip: kijk eens naar andere websites en gebruik intensief video’s en foto’s als je sterkste troef.

TECHNISCH

Almeerplant Lipperhey score 6.4
Almeerplant Lipperhey score 6.4

De site is zeker niet slecht opgebouwd. Het scoort een 6.4 overall op Lipperhey en er zijn er genoeg die in Flevoland minder scoorden. De site is wel erg traag (gemiddeld 444 ms, maar oplopend naar 1201 ms). Zoals bij veel websites in Flevoland ontbreken ook hier de META Keywords en Description (terwijl Google notabene de Description gebruikt voor de weergave in de zoekresulaten). Verder gaat de site veel te diep (tot 6 lagen). Ook daar is Google niet blij mee. De URL’s zijn wel allemaal zoekmachine vriendelijk, en bijna alle pagina’s bevatten een uniek titel. Ook de koppen zijn goed gebruikt (H1, 2, 3).

OVERALL

Almeerplant.nl had meer effect gehad als het gewoon een kopie van een strooifolder had geplaatst. Nu is de site inspiratieloos en zullen mensen het vooral gebruiken om de openingstijden op te vragen. Dat maakt deze site niet slechter dan andere! Een 6.5 - Technisch in orde - SEO nietLet wel, er zijn legio bedrijven die in de valkuil van teveel en vooral nutteloze informatie trappen. Simpelweg omdat het kan. Je zou je echter moeten afvragen of al die informatie wel een doel dient. Richt de site in als een inspiratiebron, en ik weet zeker dat dat mensen op ideeën brengt om het sfeervolle Almeerplant nog vaker te bezoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.