Website v/d week [12] – www.almere-speciaal.nl

Het speciale voortgezet onderwijs van De Bongerd in Almere functioneert slecht. Dat zegt Sandra de Haas namens de leerlingen en hun ouders. De leerlingen zouden te weinig lesuren krijgen waardoor zij vaak thuis moeten blijven. Bovendien zouden de kinderen niet de therapie krijgen die hen is beloofd. Een meerderheid in de Almeerse gemeenteraad vindt de situatie onaanvaardbaar en wil volgende week donderdag met onderwijs-wethouder over dit onderwerp praten.

URL website: www.almere-speciaal.nl

VORM & FUNCTIE

Bij binnenkomst krijg je allereerst een flash animatie te zien, die verder volledig onduidelijk laat wat de site te bieden heeft. De berichtgeving over De Bongerd doet je als bezoeker op dat woord klikken, maar dat brengt alleen dezelfde animatie weer terug. Kennelijk is niet alléén het gebouw onaf.

Dan maar één van de andere links: Aquarius. Dit blijkt een website voor een school voor kinderen met een erstige gedrags- en ontwikkelstoornis. De site ziet er overzichtelijk uit en is prima ingedeeld, maar valt buiten het beheer van de hoofdsite, zo lijkt het. Linkje: Aventurijn. Hier wordt het vager en een stuk trager. Elke pagina is stropig traag en dat komt niet door het gebruikte CMS, in dit geval TYPO3, maar mogelijk door de webserver. TYPO3 is een prima CMS, maar moeilijk in gebruik. De site is te wit en de beeldelementen vertonen weinig samenhang. Linkje: Nautilus. Dit geeft weer een site in de trant van Aquarius. Beter van opzet dan de vorige. Olivijn is weer de stroperige eenvoud van Aventurijn. Kan er eigenlijk geen zinnig woord over zeggen, omdat de samenhang ontbreekt.

TECHNISCH

Almere Speciaal ScorecardHet is moeilijk om hier een overall beeld van te schetsen. Lipperhey.com komt wel met een resultaat: 4.7 overall, maar qua techniek (6.9) en SEO (53%) is er niet zoveel over te zetten. Een deel van de sites heeft geen keywords en description, een ander deel soms weer wel. Doordat er weinig samenhang zit, begrijp ik de rol van deze opvangsite niet. Hij hangt niet boven de andere sites, maar geeft alleen linkjes naar schijnbaar onafhankelijke websites.

CONCLUSIE

Eigenlijk is die niet te geven. Een deel van de sites, die te benaderen zijn vanuit de opvangpagina zijn prima van opzet, een deel is dat niet. Om daar nou een totaaloordeel over te geven is een beetje zinloos. Wat mogelijk zou helpen is de site in te richten als hoofdsites en de subsites te laden als iframes: bijvoorbeeld 10% van het scherm met een topnavigatie in een hoofdgedeelte en 90% met een geladen website. Op die manier krijgt zo’n opvangpagina zin. Nu is het eigenlijk niets meer dan een berg elastiekjes, zonder samenhang. Hierdoor lijkt een cijfer geven ook zinloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.