Website v/d week [13] – www.ltvl.nl

De drie tennisverenigingen in Lelystad hebben te kampen met een tekort aan tennissers. Speelt landelijk gemiddeld ruim 4 procent van de bevolking tennis in Lelystad is dat nog geen 2 procent. In totaal beschikken de clubs over 22 tennisbanen waar wedstrijden op kunnen worden gespeeld. Met een gezamenlijk ledenaantal van nog geen 1.500 betekent dat volgens de verenigingen een overcapaciteit van 7 banen. Ook is bij twee clubs sprake van achterstallig onderhoud van de accommodaties. Voor de website van de week kozen wij de website van de Lawn Tennisvereniging Lelystad (LTVL).

URL website: http://www.ltvl.nl/
LTVL Website
LTVL Website

VORMGEVING & FUNCTIE

Eigenlijk werd ik meteen aangenaam verrast door de leuke opzet van deze website. Het kleurgebruik (blauw/oranje en zandkleur) ligt wellicht niet erg voor de hand, maar de ontwerper heeft er toch een samenhangend geheel van weten te maken. Het logo centraal in het menu vond ik erg orgineel, net als het opzettelijk buiten het kader plaatsen van de tennisfiguur bovenaan. Het toont oog voor detail en daar hou ik wel van.
De content is niet altijd even leesbaar. Dat komt deels doordat de regelafstand te klein is. Als je daar in het CSS een aanpassing voor doet, dan leest het al wat prettiger.
De menu’s zijn in twee delen ondergebracht: links algemene informatie, rechts het meer sportieve gebeuren. Het is een gevolg van de keuze van het logo in het midden, maar het werkt prima. De banner op de homepage nodigt uit om erop  te klikken. Leuk opgemaakt. Ook de onderkant van de site geeft blijk van een goed oog: het verloopje naar de tennisballen op de grond komen prima over en de sponsors worden uitstekend belicht. Heel netjes allemaal.

TECHNISCH

LTVL - Website Score
LTVL - Website Score
Het CMS achter het systeem lijkt een eigen ontwikkeling van de bouwer en draait op basis van ColdFusion. De site laadt gemiddeld snel, en technisch is er weinig op aan te merken. Qua zoekmachineoptimalisatie laat ook deze site het weer liggen. De META Description is op elke pagina hetzelfde en de Keywords zijn voor 60% gelijk over de hele site. Nogmaals: zoekmachines gebruiken deze informatie! De Description behoort informatie te bevatten over de inhoud van de betreffende pagina, en de Keywords horen dat weer samen te vatten. Er mogen niet overmatig keywords gebruikt te worden, die niet in de tekst staan. De H1-tag, de belangrijkste van het stel – omdat het de titel van een pagina weergeeft – is veronachtzaamd: slechts 12% van de pagina’s heeft een H1. Dit is een ontwerpfout. Als blijkt dat de site voor 12% geoptimaliseerd is voor tennis … dan is hier nog wel wat te winnen.

CONCLUSIE

Voor een tennisvereniging vind ik het geheel bovengemiddeld goed. Het is niet heel flitsend en het kleurgebruik kan je wellicht niet aanstaan, maar de informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd en het geheel toont professioneel. Website Review: 7Door de misser op het gebied van SEO – niet onbelangrijk, omdat men zich tenslotte afvraagt waarom er zo weinig mensen de weg naar tennis weten te vinden – kom ik op een 7. Anders had deze site best nog wat hoger kunnen scoren. Puntje voor de bouwer om de websitebeheerder(s) op te wijzen. Het rapport van Lipperhey.com kan daar weer bij helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.