Website v/d week [14] – www.volgdevos.nl

In de Oostvaardersplassen is vrijdagochtend rond 9.45 uur het eerste jong in de vossenburcht geboren. De geboorte was live te zien via de webcam van Staatsbosbeheer. De beheerder van het natuurgebied tussen Almere en Lelystad plaatste de webcams om bezoekers van www.volgdevos.nl een kijkje te geven in het leven in de burcht. Of nog meer jongen volgen is afwachten. Volgens vossenexpert Jaap Mulder kunnen er de komende uren nog wel 8 bijkomen.

URL website: http:/www.volgdevos.nl

VORMGEVING & FUNCTIE

Website volgdevos.nl
Website volgdevos.nl

Eerste indruk: Wat is dit een prachtige website! Alles staat in het teken van de beleving: je kijkt naar live opnamen van vossen in een kunstmatige vossenburcht, browsed wat door de video’s van eerdere opnamen, geniet van prachtige close-ups van de vossen zelf en ondertussen ontsluit de site zich naar alle kanten via de sociale media (Twitter en Facebook). De vormgeving is oogstrelend en prachtig van compositie. Dit is een site om van te genieten! We wonen zelf aan de rand van de Oostvaardersplassen en onze hond rent elke avond wel een vos achterna, dus het is voor mij ook nog eens leerzaam om die beesten eens van dichtbij te zien. Kortom: Chapeau, zo hoort het!

TECHNISCH

De site is prachtig, en zit vol met hoogstandjes, maar helaas zijn bij al dat moois wel een aantal zaken blijven liggen. HTML technisch en qua zoekmachine optimalisatie (kortweg SEO) scoort de site een onvoldoende (gemiddeld een 5).

Website volgdevos.nl - score
Website volgdevos.nl - score

Als dit een zakelijke website was geweest, dan had ik de maker/beheerder moeten adviseren om daar nog eens goed naar te kijken. Maar dit is geen zakelijke website: het is een site voor en door natuurliefhebbers. Dus ik volsta met de opmerking dat het technisch niet goed is, maar dat ik dat voor deze website niet relevant vind. Door de hoeveelheid backlinks en de exposure via de media, loopt de site regelmatig vast door teveel bezoekers: dan doe je het al te goed, en hoeft het niet beter.

CONCLUSIE

Zelden kom ik een website tegen die zo mooi de bezoeker bij de hand neemt en je echt iets laat beleven: door geluiden, video, foto’s, verhalen, social media, etc. Mijn mening is dat het niet veel beter kan dan dit: zo breng je natuur tot leven op het Internet. Een tien met een griffelDat het technisch niet helemaal in orde is, dat de site soms erg traag is, dat .. ach, het zal allemaal wel. Een goed boek beleef je door de woorden, niet door de staat waarin het verkeert. Ik kan dan ook niet anders, na eerder de site van Stichting AAP een 9 te hebben gegeven, om dit als de overtreffende trap te zien. Ondanks de technische fouten, maar op grond van de pure beleving: een 10, met een griffel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.