Website v/d week [16] – www.leuksteverenigingvanflevoland.nl

Omroep Flevoland is op zoek naar de leukste vereniging van de provincie. Clubs en verenigingen die deelnemen aan de verkiezing, maken kans op een cheque van 2500 euro. Ook zijn er twee prijzen van 500 euro. Aanmelden kan vanaf dinsdag 12 april via de website http://www.deleuksteverenigingvanflevoland.nl, waar ook foto’s en video’s kunnen worden ingezonden. De winnaar wordt bepaald via drie stemrondes. Omroep Flevoland zal van acht finalisten portretten op radio en tv uitzenden. Op 24 september wordt tijdens een live-uitzending bekendgemaakt welke Vereniging de leukste van Flevoland is.

URL v/d website: www.leuksteverenigingvanflevoland.nl

Een mooi opgezette website, waarbij je een stijl ziet die de laatste tijd veel wordt toegepast – noem het een WordPress-achtige layout. Veel soft overgangen, wit op lichtgrijstinten en hier en daar een mooi opgemaakte button. De banner bovenaan is overduidelijk. Daaronder een oproep om te luisteren op de radio of via twitter mee te praten via de hashtag #dlvvf of door het volgen van het account @dlvvf (de domeinnamen dlvvf.nl en lvvf.nl zijn niet actief).

Lipperhey komt tot een prima score voor techniek en SEO – gemiddeld een 7 – 7.5. De populariteit is nog laag (1.0) door slechts 4 backlinks, dus werk aan de winkel om backlinks te genereren voor een goede positionering in de zoekmachines. Rapport van Lipperhey gaat dit keer naar Omroep Flevoland. Overigens geeft Lipperhey op dit moment een maand gratis analyse weg, dus pak die kans!

Opvallend is dat de site geen enkele description of keywords bevat. Dat is een misser. Maar doordat de andere HTML-elementen wel goed waren verwerkt, blijft de waardering van de site hoog. Als dit nog zouden worden verwerken, dan zou de site richting een 8 gaan.

De aansluiting bij de sociale media is prima verwerkt. Alleen zorg er dan wel voor dat als je de mogelijkheid biedt om te twitteren, dat je dan eerst even langs een URL verkorter gaat: nu zijn de postings langer dan 140 karakters +28

Nadeel vind ik wel dat als je een vereniging wilt bekijken dat je dan steeds die grote banner bovenaan krijgt, waardoor je steeds naar beneden moet scrollen om iets te bekijken. Da’s niet erg gebruiksvriendelijk. Je zou een minder hoge banner kunnen overwegen voor de vervolgpagina’s.

Mijn Webroot filter blokkeerde overigens een jQuery van Soapbox. Mogelijk dat daar code instaat die (volgens Webroot) iets teveel wil zien. Dit trad op onder Firefox, maar niet onder IE9 of Chrome.

Overall een goed verzorgde website, prima aansluiting bij de sociale media, technisch op een hoog nivo – een 8 is dan ook helemaal op zijn plaats!
P.s. door voorbereiding voor een beurs moet ik het helaas hierbij houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.