Website v/d week [19] – www.arkenbouw.nl

Binnen twee weken wordt er gestart met de bouw van acht drijvende woningen die in nieuwbouwwijk Warande in Lelystad komen. ABC Arkenbouw uit Urk gaat de drijvende woningen bouwen. Het bijzondere aan het project is dat het initiatief komt van burgers die zich hebben verenigd in een stichting. Op basis van het collectief particulier opdrachtgeverschap worden de drijvende woningen gerealiseerd. In maart 2012 worden ze opgeleverd.

URL v/d website: http://www.arkenbouw.nl/

EERSTE INDRUK

De site maakt een prima eerste indruk, ook al had ik eigenlijk blauw als grondkleur verwacht – groen is nou niet de eerste associatie met water. De site werd kennelijk gebouwd in 2006, maar kan toch nog prima mee. Het menu is voor elkaar, de zoekfunctie is handig (de resultaten missen evenwel een wegingsfactor) en slim is de toevoeging van 3 willekeurige onderwerpen onderaan de pagina die naar een soort van lexicon verwijzen.

Koppeling naar een nieuwsbrief is prima, maar een telefoonnummer zou handig zijn om zonder bladeren te kunnen zien. Op Twitter is men nu bijna een jaar actief. Daar hebben ze nog niet veel van begrepen: aantallen tellen in de sociale media en van 74 volgers hoef je niet veel buzz te verwachten. De capcha-code bij het contact formulier is wel heel erg klein. Dat zou mensen kunnen afschrikken om het in te vullen.

Jammer vond ik dat het klikken op de voorbeeld woonarken in de linkerkantlijn geen info over die woonark geeft, maar gewoon een overzicht. Dat werkt averechts. Het laden van de pagina’s ging overigens niet altijd even snel, en dat lijkt te komen doordat de foto’s – ook de thumbnails – op volle omvang worden ingeladen. Als je dan 10 kleine plaatjes ziet staan en het inladen duurt een minuut op een trage verbinding .. dan haken mensen af. Oplossing is voor de thumbnails een aparte, klein plaatje in te laden.

TECHNISCH

Arkenbouw Lipperhey Score
Arkenbouw Lipperhey Score

Lipperhey laat zien dat de site technisch redelijk goed in elkaar steekt. Opvallend is dat de site niet geoptimaliseerd is voor ‘woonboot’, maar voornamelijk voor ‘ark’. Het lijkt mij dat niet iedereen onderscheid maakt tussen woonboten en woonarken, maar wellicht ken ik de materie onvoldoende. Net als bij zovele websites ontbreken ook hier de META-tags voor keywords. Description bestaat wel (matig). De URL’s lijken niet optimaal volgens Lipperhey (slechts 11% is goed), maar ik zie zo snel niet waardoor dat komt. Wel fout gaan de H1-koppen, waarmee de titels van pagina’s worden aangegeven. Crusiaal voor Google en deze worden op deze site in het geheel niet gebruikt. Wel mooi is dat de site is opgenomen in DMOZ.org, dat doet veel goeds voor je positie in Google.

OVERALL

Een informatieve, goed verzorgde website van een traditioneel bedrijf, wat toch al een eerste toetreding heeft gezocht tot de sociale media. Hier en daar kan men wat winnen op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Een 7 lijkt me hier wel op zijn plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.