Website v/d week [22] – www.summerschoolalmere.nl

Deze zomer wordt er in Almere opnieuw een internationale Summer School gehouden. Vorig jaar kwamen er zo’n 150 studenten vanuit diverse landen naar Almere om daar een uitgebreid cursusaanbod te volgen. De cursussen worden verzorgd door nationale en internationale onderwijsinstellingen. Het betreft cursussen op het gebied van taal, techniek, management, economie en stedenbouw. De Summer School wordt gehouden van 4 juli tot en met 26 augustus.

URL v/d website: www.summerschoolalmere.nl

EERSTE INDRUK

Summer School Almere - Homepage
Summer School Almere Homepage

De site is eenvoudig van opzet, maar ziet er verder verzorgd uit. Het hoogtepunt bevindt zich onderaan de homepage in de vorm van de video “Study in Holland”. Prachtige promo, die het hele verhaal van studeren in Nederland eigenlijk al verteld.

Wellicht had de hoeveelheid tekst hier en daar wat korter gemogen, of de grafische ondersteuning wat uitgebreider, maar de eerste indruk is vooral tekstgebaseerd. Ik vraag me verder af of iemand die spontaan op de website belandt, in een oogopslag kan zien waar het om gaat.

De pagina’s zijn verder mooi ingedeeld. Met name de gallery laat een paar mooie foto’s van Almere zien, die je als Almeerder toch even trots maken op je stad. Prima gedaan. Via FACEBOOK is een groep gemaakt, waar op dit moment 27 mensen lid van zijn. Het is nog niet heel actief, maar dat kan nog groeien.

TECHNISCH

Ik weet niet in hoeverre de site bedoeld is om studenten te werven, maar als dat wel zo is, dan is de zoekmachine optimalisatie niet best – vrijwel alle META-tags ontbreken. Dat zal de vindbaarheid van de site niet bepaald ten goede komen. Wel iets om naar te kijken. Maar verder steekt de site goed in elkaar. De URL’s zijn allemaal in kleine letters, in directories ingedeeld en zonder verwijzing naar de gebruikte scripttaal.

CONCLUSIE

Een rustige site, die voldoende informatie bevat voor de doelgroep, maar niet snel gevonden zal worden. Hoogtepunt is de video over het studeren in Nederland en de gallery met foto’s van de stad. Een 6.5 - Technisch in orde - SEO nietHet geheel is pragmatisch, functioneel en slechts hier en daar verrassend. Over het geheel toch een prima brochure van de zomerschoolse activiteiten in Almere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.