Website v/d week [23] – www.flantuas.nl

Restaurant Flantuas op de Luchthaven Lelystad moet daar over twee jaar weg. Volgens de eigenaar heeft de verhuurder, Martinair Vliegschool, het huurcontract per 2013 opgezegd. De vliegschool zou de ruimte voor lesdoeleinden willen gebruiken. Het restaurant is bijna 20 jaar op de luchthaven gevestigd. Het is nog niet bekend of het elders op het vliegveld een nieuwe plek kan krijgen.

URL v/d website: www.flantuas.nl

Flantuas - website
Flantuas - website

EERSTE INDRUK

De site is nogal gedateerd. Ik vermoed dat het in 2006 of begin 2007 voor het eerst het daglicht gezien heeft. Webdesign is sterk onderhevig aan mode-verschijnselen: kleurgebruik, lettertypen, indeling, indeling, etc. Het is daarom verstandig de website elke 3 jaar te verfrissen. Deze site is daar wel aan toe.

De teksten staan te dicht tegen de kantlijn, het content-gedeelte is te smal voor hedendaagse monitors (waardoor de onduidelijke background overheerst) en de overall layout is outdated. De fraaie foto’s bovenaan elke pagina maakt nog iets goed van de verder erg eenvoudige opzet. Waarom trouwens geen blauw (luchtvaart)?

Verder staat de benodigde informatie op de site, maar handig zou zijn om het telefoonnummer direct te zien op de openingspagina – dan kun je meteen reserveren of informatie inwinnen. Ze zijn verder niet actief op de sociale media.

Tip: zorg voor actualiteit, laat mensen vertellen over je zaak, over je gerechten. Maak ze belangrijk, zet ze centraal. Meld je aan op Twitter en begin conversaties, laat mensen over je zaak vertellen. De reacties op het artikel op Omroep Flevoland geeft aan dat mensen het eten lekker vinden bij Flantuas, en anderen reageren daarop dat ze dat een goede tip vinden. Waarom staat dat niet op de site?

Iedere week verbaas ik me erover dat veel ondernemers hun website nog steeds zien als een onderdeurtje. Klanten willen echter zien dat je actief bent, dat je aandacht voor ze hebt, dat je hun suggesties omzet in nieuwe gerechten bijvoorbeeld. Hou je site up-to-date, verrassend en kies elke 3 jaar een nieuwe opzet.

Flantuas - score Lipperhey
Flantuas - score Lipperhey

TECHNISCH

De site is gebouwd in CMSimple, een open source contentmanagementsysteem. Dat maakt dat het technisch en qua zoekmachineoptimalisatie redelijk goed tot goed scoort: gemiddeld een 7. Buiten wat ontbrekende zaken steekt de site op dit vlak dus nog goed genoeg in elkaar.

CONCLUSIE

De site is gedateerd: een update zou op zijn plaats zijn. Technisch zit het nog prima in elkaar: niets hoogdravends, maar het noodzakelijke zit erin (mede dankzij het CMS).

Een 6.5Maar om nou te zeggen dat het mij aanzet om er gezellig wat te gaan eten, nou nee. Het informeert en daar blijft het helaas bij. Op dinnersite.nl staat 1 review over het restaurant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.