Website v/d week [26] – www.flevofoodfestival.nl

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011 vindt voor de derde keer het het Flevo Food Festival plaats in Dronten, waar producten van eigen bodem wederom goed op de kaart worden gezet. Het Redeplein in Dronten staat vol stands waar gratis hapjes, gemaakt van aardappelen, groenten, fruit, zuivel en vis van de Flevolandse agri- en foodsector, worden uitgedeeld. 

URL v/d website: www.flevofoodfestival.nl

EERSTE INDRUK

Flevo Food Festival - Website
Flevo Food Festival - Website

“Plaatjes zeggen meer dan woorden”. De ontwerper achter deze site, en zeker met dit thema, heeft het goed begrepen. Het gebruik van de fotoslider bij binnenkomst is leuk, lekker dynamisch en de foto’s geven meteen aan waar het op de site om draait. De kleurcombinatie is gedurfd (groen/blauw/fuchsia), maar pakt hier goed uit. Het had eenvoudig een hoog zuurstokgehalte kunnen krijgen, maar door het gebruikte canvas vormt het toch een aantrekkelijk geheel.

De informatie over sponsors, standhouders en winkeliers ziet er mooi overzichtelijk uit.

De Bezoekersinformatie en het Programma hadden iets meer aandacht mogen krijgen, maar overall wordt de informatie goed en duidelijk gepresenteerd. Kortom: uitstekend, smakelijk, inspirerend en mooi in balans.

Leuk element om nog te noemen: de mouse-over op de plattegrond werkt mooi. Alleen jammer dat het detailplaatje wel groter, maar niet scherper wordt. Maar het is een prima manier om iets uit te lichten, zonder daarvoor een nieuwe scherm te openen of een popup te hoeven tonen.

TECHNISCH

Flevo Food Festival - Score Lipperhey
Flevo Food Festival - Website

De site scoort in Lipperhey.com een onvoldoende (5) en dat komt deels doordat er maar een handjevol sites verwijzen (backlinken) naar deze site. Qua techniek en SEO score haalt het net een 6. Veel echte fouten zijn er niet gemaakt, het gaat voornamelijk mis met koppen (H1, H2 ..) en alt-teksten. Niets schokbarend, maar wil de site gevonden worden, dan moeten deze punten wel verbeterd worden.

CONCLUSIE

De aansluiting bij de sociale media, in dit geval Twitter, is mooi prominent op de site getoond. Volgen wordt op deze manier geanimeerd. De Twtterpagina is ook mooi in dezelfde huisstijl gebracht.

Alle informatie op de site is smaakvol en overzichtelijk gepresenteerd, zonder overdaad en met respect voor de deelnemers. Website Review - 8De fotoslider draagt voor een groot deel de site, maar dat doet het met overtuiging – het is een zinvolle toevoeging, die weggelaten een hele andere indruk had gegeven. Ondanks de matige technische score vind ik de site een mooie 8 waard. Complimenten!

Overigens heeft deze ontwerper duidelijk een voorkeur voor fuchsia, want ook de site van Underground Lelystad, die we in week 3 bespraken is van dezelfde ontwerper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.