Website v/d week [28] – www.almereveertje.nl

Het bedrijf Almere Veertje verzorgt vanaf vrijdag rondvaarten en stadsritten in Almere. De authentieke schepen vertrekken elke dag om 12:00 uur vanaf de Esplanade. Met elektrische treintjes wordt de toeristische architectuurroute door het Stadshart, het Beatrixpark en het Joop den Uylpark gereden. De boten en treinen stoppen onderweg op meerdere locaties. Passagiers kunnen instappen en uitstappen waar ze willen.

URL v/d website: http://www.almereveertje.nl/

EERSTE INDRUK

Almere Veertje
Website Almere Veertje

Laat ik beginnen met te stellen dat Almere Veertje een hele sympathieke dienst levert met haar rondvaarten door Almere. Ik heb zelf twee keer meegevaren en kan het zondermeer iedereen aanbevelen.

Nu naar de site – De opzet van de site is veel te complex voor het onderwerp: waarom al die vakjes? Als je nou heel veel te vertellen hebt, dan is zo’n indeling zinvol, maar in dit geval is het een overkill. Daardoor brengt de site geen sfeer over, maar verwarring. Een site als deze hoeft maar een paar dingen te communiceren:

  • een mooie video met een overall sfeerimpressie (gevoel),
  • een beschrijving van de route (ratio) en
  • dagen dat je kunt boeken (actie).

Je ziet nu dat er in allerlei vakjes iets gezet “moet” worden en dat haalt de lol er vanaf. Eigenlijk zou deze site kunnen volstaan met een goed opgezette landingpage. Best irritant is dat de promo steeds afspeelt als je de homepage opent. Een cookie kan dat voorkomen.

Leuk is wel om te zien dat Almere Veertje aansluiting zoekt bij de sociale media. Voornamelijk bij Facebook, in mindere mate bij Hyves en nog heel pril op Twitter. Terwijl juist die laatste als een social hub werkt, ofwel als een springplank naar je website of Facebookpagina.

TECHNISCH

Zoekmachine-technisch scoort de site niet zo heel slecht: gemiddeld een 6. Da’s opvallend omdat de titels, koppen en subkoppen allemaal ontbreken. De META-keywords en -description zijn wel gevuld en dat zorgt wellicht voor die krappe voldoende.

Maar de populariteit (het aantal links vanaf andere websites ofwel backlinks) is nihil, waardoor de site technisch overall een 4.4 scoort. Dat zorgt ervoor dat de site niet snel gevonden zal worden, of het moet heel specifiek zijn op “rondvaart Almere”, maar goed, dan hadden we die zoekmachines niet eens nodig.

CONCLUSIE

De site is echt veel te complex opgezet voor het doel. Waardoor dat wat je wilt ‘verkopen’, namelijk een gevoel van wat je gaat beleven, niet overkomt. De videos op de site zijn ook niet van die kwaliteit dat ze de sfeer kunnen invullen. Een 6.5Nogmaals, alle lof voor de leuke rondvaarten, maar ik kijk nu alleen even naar de site. Hou het simpel, bouw op sfeer (video) en zorg dat de kwaliteit van die video’s ook flink omhoog gaat. Meer is hier echt minder. En vraag collega-ondernemers om een backlink te plaatsen naar je website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.