Website v/d week [31] – www.de-koploper.nl

In het waterrijke Nederland kun je niet vroeg genoeg beginnen met leren zwemmen.
Zwemmen, tennis, squash, klimmen of zonnen? In De Koploper kan het allemaal!
Het multifunctionele sportcomplex Leren zwemmen? Dat doe je in De Koploper! Een dag spetterend zwemplezier! Het multifunctionele sportcomplex Leren zwemmen? Dat doe je in De Koploper!

URL v/d website: www.de-koploper.nl

EERSTE INDRUK

Website De Koploper
Website De Koploper

De eerste indruk is goud waard, dat weet elke designer. En die eerste indruk van deze website is prima. Wat meteen opvalt is de overzichtelijke indeling: voldoende witruimte, duidelijke buttons in de vorm van goed gekozen plaatjes met headers, goed gehighlight als je erover heen beweegt en voldoende dynamisch (slider) om niet te vervelen. Kortom, een prima eerste indruk.

De functionaliteit van de site is ook prima in orde. Je kunt meteen reserveren (extern), je kind online volgen in het kindvolgsysteem (extern), direct naar de Klantenservice (goed zichtbaar geplaatst) en informatie inwinnen over alle sporten en locaties, waar je die sporten kunt beoefenen. Het is allemaal mooi duidelijk geplaatst en er is duidelijk heel goed over de navigatiestructuur en indeling nagedacht.

TECHNISCH

Score De Koploper
Score De Koploper

De site is gebouwd in Silverstripe, een redelijk bekend CMS. Een prima basis. Wel een paar puntjes van aandacht: zo werkt de zoekfunctie werkt. De META-informatie ontbreekt vrijwel volledig of is onbruikbaar.

Lipperhey heeft de site beoordeeld en komt op een 5.7 overall. Dat is net een voldoende. Die lage score komt deels door het ontbreken van de META-informatie en het verwaarlozen van de H1-tag en deels doordat de site niet al teveel backlinks heeft.

CONCLUSIE

Overal vind ik de site functioneel, overzichtelijk en zeer goed ingedeeld. Qua ontwerp is het niet hoogstaand, maar de bezoeker kan er vinden wat hij/zij wil en dat is op veel andere sites wel eens anders. Een mooie 8,5Ook al schort er technisch wel wat aan de site, het is niet voldoende om het erop af te waarderen. Ik leg dan ook voor deze beoordeling de focus op de informatieverstrekking en daarin is deze site zondermeer geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.