Website v/d week [32] – www.sail-today.nl

{EAV_BLOG_VER:12b446cd4238a2a4}

Het is hoogzomer – ook al is dat niet aan de temperaturen te merken – en dat betekent dat er weer veel mensen in Flevoland genieten van hun vakantie. En wat doe je dan? Zeilen natuurlijk, althans als het aan Sail-today ligt. Sail-Today, Beachclub en Catamaranzeilschool, is gesitueerd op het grootste catamaranstrand van Europa. Vlak en open water; ideaal voor catamaranzeilen. Er liggen hier maar liefst 450 catamarans. Ook worden hier catamaranwedstrijden georganiseerd.

URL – http://www.sail-today.nl

EERSTE INDRUK

De site draait om zeilen en wel in het bijzonder om catamarans. En als ik denk aan zeilen, dan denk ik aan strand, zon, wind, surfdudes en water (niet noodzakelijkerwijs allemaal tegelijkertijd). De site drukt dat mooi uit in een chill sfeertje. Het gaf mij onmiddelijk het idee: leuk, ga ik deze zomer ook eens doen! En daarmee bereikt de site het eerste doel: enthousiast maken!

Ga je wat dieper de site in, dan verdwijnt de chilly-sfeer van de homepage helaas wel wat naar de achtergrond. Het rood/oranje begint dan te overheersen, omdat de blauw/groene golfslag uit het scherm verdwijnt. Ook bevatten sommige pagina’s lappen met tekst (van kantlijn tot kantlijn). Dat leest toch geen .. mens? Less is more. En wil je toch meer vertellen dan in pakweg 30-45 seconden is te lezen, maak dan een mooie digitale brochure.

De photoslider op de homepage werkt prima en draagt goed de sfeer over. Ook is de contactinformatie goed zichtbaar geplaatst. De foto’s op de vervolgpagina’s staan rommelig gepositioneerd en zijn in het algemeen te klein en niet aanklikbaar (voor grotere foto’s). Ook de integratie van video is gelimiteerd tot hier en daar een linkje naar Youtube, zodat je niet op de site zelf de filmpjes kunt bekijken. De link naar Hyves werkt niet.

Het lijkt erop dat deze site niet beschikt over faciliteiten als een nieuwspublisher, een fotoalbum of andere hulpmiddelen om de content te ordenen. Ook is er weinig zichtbaar van een eenduidige keuze voor lettertypen, grootten en kleur. Jammer, want het begin was zo goed!

TECHNISCH

Op Lipperhey scoort de site overall een 5.5. Dat komt deels door het beperkt aantal backlinks (er zijn slechts 9 andere sites die naar deze site verwijzen), maar ook door het verwaarlozen van de H1 en Hx koppen. De META-tags voor description en keywords zijn dit keer wel ingevuld (94% en 98%). Ook de titels zijn prima.

De site is geoptimaliseerd voor “catamaran” (53%) en voor “zeilen” (13%), maar niet voor woorden als watersport, zeilsport of water. Lipperhey geeft aan dat de site wel geoptimaliseerd is voor “zeilschool”.

Het rapport geeft verder aan dat de site nogal wat ‘depreciated tags’ bevat (85%) en dat duidt erop dat de site aan wat script-onderhoud toe is.

OVERALL

Over het geheel genomen is de eerste indruk zondermeer positief. Je komt meteen in de juiste stemming. Dat enthousiasme zakt echter wat weg als je dieper de site in gaat. De content is vaak te lang en rommelig ingedeeld. Foto’s zijn te klein en filmpjes ontbreken. Eigenlijk zie je hier wat het effect is van het ontbreken van een modulair CMS gekoppeld aan een eenduidig stylesheet.

Mijn advies zou zijn om – zonder al teveel aan het huidige ontwerp te hoeven veranderen – deze site om te zetten naar een goed, flexibel CMS, de content compacter te maken en te verlevendigen met mooie foto’s en video’s. Dan heb je volgens mij de boel straks prima voor elkaar.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Cata Maran schreef:

    Hello,

    I got a very useful and nice information with your lens. Thanking you so much for sharing such type of wonderful and reliable information and good collection.

    Click on this keyword catamaran zeilschool | catamaran cursus | catamaran les for getting more information about Catamaran sailing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.