Website v/d week [35] – www.rietlanden.nl

“Uiteindelijk toch onze digitale voordeur,” aldus manager communicatie en marketing Rhody Matthijs, “Wij vinden dat een goede school met goede communicatiemiddelen moet komen en wat mij betreft moet je dan ook geen concessies doen aan de vorm. De inhoud is in orde, nu de uitstraling nog.”

URL – http://www.rietlanden.nl

Website De Rietlanden

“Vanaf het nieuwe schooljaar gaan we echt online. Op dit moment ben ik met de briljante designers van DeDesignToko hard aan het werk om er een supersite van te maken,” zegt een trotse Rhody Matthijs, “en een supersite wordt het zeker. De reacties op onze teaser zijn al erg enthousiast en ik merk dat iedereen met spanning uitkijkt naar het nieuwe schooljaar. En terecht.”

Dat zijn de woorden van de opdrachtgever van de nieuwe website van De Rietlanden, en ik kan me na het zien van de teasers en de website alleen maar aansluiten bij het enthousiasme: wat een mooie site!

Dit is een prototype voorbeeld van een goed gebouwde en mooi gepresenteerde website. De foto’s op de openingspagina (en op de vervolgpagina’s) zijn van leerlingen van de school zelf (bijna allemaal) en vormen een prachtig decor voor de content. Die content wordt dan ook nog eens overzichtelijk gepresenteerd, voor elke type bezoeker een aparte sectie: leerlingen, ouders, medewerkers en bezoekers.

De agenda, meestal een wat saaie opsomming van data, wordt hier mooi met een plaatje ondersteund. Het geheel toont fris, vrolijk en aantrekkelijk. Zo hoort het. De teksten zijn goed leesbaar en de tell-a-friend is goed geïntegreerd. Wel jammer dat dit alleen via e-mail werkt en dat de sociale media niet meegenomen zijn.

Daar doet de school overigens wel het nodige mee. Met name op het Twitter kanaal zie ik dat er goed op vragen van leerlingen wordt geantwoord. Lekker actueel dus. De Facebookpagina lijkt van vrij recent, dus daar kan ik nog niet veel over zeggen. Tesamen met de teasers, die van de oplevering van deze site een kleine hype hebben gemaakt, kan ik dus niet anders dan mijn complimenten maken. Je kunt het niet veel beter doen dat dit!

Technisch heb ik de site door Lipperhey laten onderzoeken. De site scoorde goed op SEO (zoekmachineoptimalisatie) met 73%. Een paar technische onvolkomenheden zorgde ervoor dat de site overall een 6.6 scoort. Mede ook door de beperkte hoeveelheid backlinks (18). Hier is nog wel wat te winnen, maar aangezien dit een regionale site is, til ik hier niet zo zwaar aan.

Een tien met een griffel Overall is dit een site van een absoluut topnivo, zeker als je het vergelijkt met andere sites in dezelfde categorie. Binnen die vergelijking vind ik een 9,5 op zijn plaats. Het enige wat me tegenhield om er een 10 voor te geven was de beperkte integratie met de sociale media. E-mail (nieuwsbrief en tell-a-friend) is eigenlijk al een gepasseerd station voor veel leerlingen, en daar leunt deze site nu toch nog teveel op.

Aanvulling 7 oktober 2011 – Nu de webbouwer de social media linkjes alsnog heeft toegevoegd is een 10 met een griffel absoluut op zijn plaats!

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wow! Ik hecht er ook nog aan te melden dat deze site gebouwd is door de heren van De DesignToko (www.dedesigntoko.nl). Zonder hen was dit nooit gelukt.

  1. Oprecht mijn complimenten, zowel aan de opdrachtgever als de bouwer!

 2. DeDesignToko schreef:

  Dank voor de leuke / mooie review.

  De tip voor meer integratie met social media, zullen we afstemmen met #rietlanden en deze gaan opnemen in de website.

  1. Leuk om te lezen; dat is eigenlijk het enige wat ik nog miste in deze site. Sfeer, opbouw, presentatie, inhoud, allemaal uitstekend verzorgd.

 3. Rhody Matthijs schreef:

  De social media links zijn inmiddels actief

  1. Fantastisch en mooi om te zien dat jullie het ook echt hebben opgepakt! Het zal het deelgedrag van de leerlingen alleen maar doen toenemen. Er staat nu niets meer in de weg om de site alsnog een 10 te geven. Onze complimenten: geheel verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.