Website v/d week [39] – www.omfl.nl

Missie: “De OMFL wil in heel Flevoland dé aanjager van economische ontwikkelingen zijn. Zij bevordert actief investeringen en werkgelegenheid in Flevoland en stimuleert economische samenwerking. De OMFL is een uitvoeringsorganisatie die het economisch beleid van overheden als vertrekpunt hanteert, maar daarbinnen proactief zoekt naar kansen voor economische groei van Flevoland.”

URL v/d website: www.omfl.nl

Eerste indruk

Website OMFL
Website OMFL

Zoals de missie al aangeeft wil OMFL actief “investeringen en werkgelegenheid” in Flevoland bevorderen. De site legt uit dat de “projectleiders van OMFL .. de samenwerking .. stimuleren” – wie ze zijn wordt verder niet toegelicht – hier is een link naar Medewerkers op zijn plaats (de projectleiders staan immers centraal).

De site noemt op welke vlakken de stimulering gericht is: Life Sciences, Nieuwe materialen, .. Door te klikken op de thema’s (klikken op plaatjes werkt niet) krijg je per thema een verdieping te zien. Het uitklapbare submenu links is zo minimalistisch, dat het me eerder niet opviel. Maar eenmaal in het oog is de content goed ingedeeld.

De zoekfunktie werkt .. maar door het ontbreken van (een accentuering van) de gevonden tekst moet je gissen welke pagina relevant is. De link naar Engish (stimulering is duidelijk ook richting het buitenland) onthult de oude site en dan zie je dat de huidige een sprongetje heeft gemaakt. Waarom werk je de Engelse site niet gewoon bij – hier liggen toch kansen?!

De gehele vormgeving is net zo minimalistisch als het submenu: er springt bij mij geen vonk over van “Jeetje, in dat Flevoland wil ik investeren”. Haal het vage plaatje bovenaan weg en er blijft alleen nog geordende tekst over. Innovatie is ook inspiratie. Dat mist deze site.

Technisch

Lipperhey heeft de site beoordeeld en kwam op een 6.5 – wat voornamelijk te danken is aan het aantal backlinks. Technisch scoorde de site een krappe voldoende (6-). De belangrijke META-tags voor keywords en description ontbreken voor 90% en de site is alleen geoptimaliseerd voor Flevoland. Zoeken op stimulering, fonds, economie, werkgelegenheid, etc. levert geen resultaat.

Overall

De site rapporteert over haar bestaan en werkzaamheden, en doet dat mijn inziens zonder veel inspiratie. Zelfs de testimonials zijn minimalistisch en weinigzeggend. Een 6.5Door het ontbreken van video, sfeer, inspiratie en een technisch correct opgebouwde site ben ik bang dat deze site weinig bijdraagt. Vinden zal je de site waarschijnlijk alleen als je een foldertje in je handen gedrukt krijgt of erover leest in een artikel. De content is verder wel goed ingedeeld .. als je de inspiratie op kunt brengen ernaar te zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.