Website v/d week [44] – www.restaurantdeboet.nl

Restaurant Sonoy uit Emmeloord en Restaurant De Boet op Urk zijn gestegen in de top 100 van restaurantgids Lekker 2012. Dit maakt uitgeverij Sanoma bekend. Vergeleken met vorig jaar is Sonoy 7 plaatsen gestegen naar plek 51. De Boet is 8 plaatsen gestegen naar plek 52.

Website URL – www.restaurantdeboet.nl

EERSTE INDRUK

Website Restaurant De Boet
Website Restaurant De Boet

Eén van de moeilijkste dingen om te bereiken op een website is sfeer. Eerste wat me opvalt aan deze site is het donkere karakter. Dat is natuurlijk prima, als dat overeenkomst met de huisstijl. De foto’s op de site, van het restaurant, de lounge en de kookstudio laten echter een opvallend lichte ruimte zien. Welliswaar met zwarte stoelen en hier en daar wat zwarte panelen, maar licht overheerst. Vraag me af of het zwart en donkergrijs dan wel zo goed gekozen is? Het geheel krijgt daardoor nl. iets zwartgalligs. Ben wel blij met de grote foto op het pagina, alleen 3 foto’s in een caroussel is wel wat karig.

De informatie op de site is beknopt – prima: laat de foto’s het werk doen. Het geheel is wat ruim opgezet en had (denk ik) ook gevangen kunnen worden in een wat bescheidener frame. Ook mis ik iets van verfijndheid, maar wellicht dat dat een verkeerde verwachting is ..

Het linkje naar Facebook werkt niet en die naar Twitter alleen op de homepage. Ook de agenda-items zijn niet aan te klikken. Reserveren is niet op basis van beschikbaarheid, maar op basis van een e-mail formulier. Vreemd dat hier geen reserveringsapplicatie gebruikt wordt, zodat je meteen kunt zien of je op een bepaalde datum terecht kunt of niet. Snap wel dat dat gevoelig ligt, maar het is wel zo klantvriendelijk.

Prima zijn de plaatjes onderaan, maar (tip) zorg er dan wel voor dat de vervolgpagina ook een hoofdplaat laat zien in dat thema en niet wéér de foto’s uit de openingspagina caroussel laat zien. Gebruik je foto’s, zorg er dan voor dat je er genoeg hebt .. anders werkt het tegen je.

TECHNIEK

Lipperhey heeft gekeken naar de site en komt tot een 4.1 overall. Dat komt vooral doordat de URL kennelijk (nog) niet zo bekend is (geen enkel backlink). Qua techniek scoort de site net een voldoende 5,5-6. De site is alleen geoptimaliseerd voor restaurant, niet voor lunch, urk of diner. Evenwel ontbreken vrijwel alle belangrijke META-tags (description, keywords). Dat maakt de site simpelweg onvindbaar. Hier is nog veel werk aan de winkel, want de online promotie is zo nihil. Ook het ontbreken van de H1  en H2 koppen helpen niet mee.

BENCHMARK

Benchmark Restaurant De Boet
Benchmark Restaurant De Boet

Lipperhey heeft ook nog gekeken hoe de site het doet in vergelijking met Sonoy (Emmeloord), Bakboord (Almere) en het Dijkhuisje (Lelystad). Deze staan ook allemaal in de Lekker 2012. Opvallend was dat de site op techniek goed scoort t.o.v. de anderen, maar vooral Bakboord ruim voor zich moet dulden.

CONCLUSIE

De site komt op mij wat zwartgallig over, maar mogelijk dat dat in de traditie van Urk ligt (zwarte klederdracht). De site blinkt niet uit in vormgeving of sfeer, maar informeert waar nodig. Niet alle functies werken. Technisch is de site redelijk, maar qua zoekmachineoptimalisatie ondermaats. Doordat concurrenten het niet veel beter doen is de schade daarvan mogelijk beperkt.

Website Review: 6Neemt niet weg dat de beelden van het restaurant een uitstekende indruk achterlaten op je als bezoeker. Een bijzondere locatie met een prima uitstraling. Let wel: deze review gaat uitsluitend over de website. Laat u dus vooral niet weerhouden om Restaurant De Boet eens te vereren met uw bezoek. Ze staan niet voor niets op plaats 52!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.