Website v/d week [46] – www.aviodrome.nl

De bewindvoerder van de Aviodrome in Lelystad is in gesprek met enkele serieuze kandidaten, die mogelijk in het museum willen investeren. Wie die kandidaten zijn en op welke manier zij kunnen bijdragen, wil hij niet zeggen. Het probleem zou overigens niet de attractie zelf zijn, maar het wegvallen van inkomsten uit zalenverhuur. Laten we hopen dat het goed komt ..

Het LAND van ANWB heeft Aviodrome verkozen tot het leukste uitje van de provincie Flevoland. Vliegen spreekt natuurlijk ook menigeen tot de verbeelding. Laten we eens kijken of de site ook zo’n uitje is ..

URL v/d website: www.aviodrome.nl

Aviodrome Website
Aviodrome Website

EERSTE INDRUK

De eerste indruk is een keurig verzorgde, professionele website. Met vooral een duidelijke navigatiesctructuur. Niet te druk van opzet, misschien zelfs iets te steriel. De menubalk bovenaan valt niet meteen op, maar zo gauw je dit kiest merk je hoe goed de content is ingedeeld. De tweede, onderliggende menubalk biedt per thema weer een prima subnavigatie. Knappe indeling, gezien de flinke hoeveelheid informatie!

Kijkend naar het onderdeel Zakelijk, of Aviodrome Events, dan begrijp ik wel dat dit onderdeel wat ondergesneeuwd is geraakt. Er zou hier veel gewonnen kunnen worden als ze niet als eerste pagina een foto zouden plaatsen met wat referenties, maar meteen de video impressie. De video vertelt het hele verhaal, dus waarom zou je dan nog teruggrijpen op foto’s en teksten?

De Twitter balk op de homepage was me niet opgevallen, doordat het twitterlogootje wegviel in het blauw. Die wolkenachtergrond begrijp ik, maar de boodschap schoot aan me voorbij.

Op veel pagina’s in de site staat wel erg veel tekst. Kan dat niet beter opgevangen worden met foto’s of een film? Eigenlijk is dat wat ik mis aan deze site: een ijzersterke teaser, die maakt dat ik absoluut naar Aviodrome wil!

TECHNISCH

Aviodrome Lipperhey rapport
Aviodrome Lipperhey rapport

Erg benieuwd was ik naar de technische beoordeling door Lipperhey van deze site. En zowaar, voor het eerst zie ik een site die qua techniek en zoekmachineoptimalisatie een ruime 7.6 scoort. Als je de populariteit daarbij optelt (een dikke 9.0) dan komt de site overall op een 8.1 – da’s de hoogste overall waardering in de laatste 1,5 jaar aan beoordelingen in deze radiorubriek. Chapeau!

OVERALL

Eigenlijk zie ik hooguit wat kleine verbeterpunten. De video direct bij zakelijk instarten is een quick fix. Trouwen weghalen bij zakelijk en beter uitlichten lijkt me verstandig. Een mooie 8,5Ook het twitterkanaal beter zichtbaar maken is een winstpuntje. En de teksten hier en daar wat inkorten en opleuken met foto’s.

Veel kan er nog wèl gewonnen worden met een ijzersterke video teaser direct aan het begin van de site. Eigenlijk vertelt de opening in de regel de helft van het verhaal: zorg dus dat je je daar onderscheidt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.