Website v/d week [47] – www.flevonice.nl

Schaatsbaan FlevOnice in Biddinghuizen moet dit jaar een stuk meer bezoekers trekken dan voorgaande jaren. Gebeurt dat niet, dan komt de baan in grote financiële moeilijkheden. Dat zegt directeur Roel Ketelaar. Professionele schaatsers weten de 5 kilometer lange baan wel te vinden, maar het grote publiek laat het afweten. Daarom komt er een grote reclamecampagne om zo meer gezinnen te trekken. De schaatsbaan opende vrijdag voor het eerst dit seizoen weer haar deuren voor het publiek.

Website URL – www.flevonice.nl

Website FlevOnice
Website FlevOnice

EERSTE INDRUK

Het is winter! Onmiskenbaar. Deze site begrijpt wat het is om direct vanaf de eerste pagina een sfeer neer te zetten en over te brengen. De mooie voorplaat, die gelukkig niet eindeloos rouleert, bevat mooie sfeerimpressies. En de smakelijke kop chocolademelk doet je verlangen naar winterse gezelligheid. Aangevuld met een goede video, optimistisch muziek, beelden van jong en oud, lekker gedreven: gewoon zoals het moet!

Als ontwerper kun je alleen maar knikken en erkennen dat het zo goed is. Is er dan niets te winnen? Ach, de site laadt wat schokkerig doordat er nogal wat gebruik is gemaakt van widgets (kleine programmaatjes), die niet allemaal even snel door de browser geplaatst worden. En door de kolom rechts raken de video en foto impressies onderaan wat uit het oog en krijg je af en toe erg lege pagina’s. Maar laat dat de (ijs)pret niet drukken!

TECHNIEK

Lipperhey Score FlevOnice
Lipperhey Score FlevOnice

Lipperhey.com heeft weer zijn licht laten schijnen over een site en FlevOnice.nl kwam er prima vanaf: een 7.1 overall. Er kan nog wel wat gewonnen worden. Zo is de site niet echt geoptimaliseerd op zoekwoorden: 15% voor schaatsen, maar in het geheel niet voor schaatsbaan. En dat is het toch echt. De META-tags voor description en keywords kunnen beter (slechts ten dele in lijn met de paginacontent) en de taal ontbreekt. Kleine aanpassingen, maar die zullen de vindbaarheid ten goede komen. Met 124 verwijzende websites (backlinks) is de online promotie verder dik in orde!

CONCLUSIE

Een mooie website om te zien, sfeervol, ruim opgezet en informatief. Je kunt direct boeken en dat staat ook prominent op de site. Website score 9Aangezien met name de vindbaarheid van de baan een issue lijkt te zijn zou ik de routebeschrijving wat meer uitbreiden: “Hoe kom ik bij FlevOnice?” De map en de linkjes naar ‘mijn route berekenen’ en ‘met het OV naar FlevOnice’ uit het harmonica-menu vind ik persoonlijk te beperkt. Help mensen je te vinden. Overall vind ik het ontwerp dus uitstekend, de techniek is voldoende, maar een 9 is zondermeer op zijn plaats. Een heel goed seizoen gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.