Website v/d week [49] – www.ovc.nl

Het Oostvaarders College in Almere heeft de duurzaamheidsprijs van de provincie gewonnen. Het plan om de huidige grote windmolens met een horizontale as te vervangen door kleinere windmolens met een verticale as, kreeg de meeste steun van de jury. In de Ecobattle 2011 streden vier Flevolandse scholen om de prijs voor het beste plan om duurzaamheid te bevorderen.

URL v/d website: www.ovc.nl

EERSTE INDRUK

Website OVC
Website OVC

De site van het Oostvaarders Collega oogt in eerste aanblik véél te zakelijk en te afstandelijk. Het mist het sociale gevoel (cohesie, erbij horen) wat mijn inziens belangrijk is in de beeldvorming rond een scholengemeenschap. De openingspagina heeft een vaste hoogte en breedte en dat werkt prima zolang je wegblijft van een overkill aan tekstuele linkjes. Nu probeert deze pagina 2 dingen: zoveel mogelijk vertellen in een zo’n klein mogelijk werkblad. Dat voelt mislukt. Gelukkig laten ze de vaste hoogte in het vervolg los ..

De menu-structuur vind ik ook niet best. De tabjes bovenaan, met een vreemd soort van submenu eronder, zijn erg technisch en weinig speels. Veel pagina’s bevatten daarnaast linkjes tegen een kale witte achtergrond, die uitleggen waar je op moet klikken om meer te zien. De flow zit er dus niet echt in. Grafisch blijft het een saaie bedoeling.

Als ik denk aan het OostvaardersCollege, wetende dat ze in de Oostvaardersbuurt zitten, waarom is er dan geen verbinding gezocht naar de 18e eeuw: grote zeilschepen, admiralen, geuzen, etc. Ik had theater en spectakel verwacht .. maar verder dan de kassa ben ik niet gekomen. Helaas.

Ook richting de social media vind ik geen aanknopingspunten. De site biedt wat dat betreft weinig hoop voor het delen van informatie, belevenissen, gevoelens, gedachten, etc. en staat geheel op zichzelf en daarmee buiten de tijdgeest.

TECHNIEK

Website score OVC
Website score OVC

Ook op het gebied van techniek laat de site het liggen. Eigenlijk zijn alleen de URL’s goed verzorgd. De META-tags ontbreken bijna allemaal. Het is dan ook niet vreemd dat de site 34% scoort op zoekmachine-optimalisatie. Nou is het vinden van zo’n scholengemeenschap niet het belangrijkste, maar helemaal negeren is ook niet verstandig.

CONCLUSIE

Een 6.5De vindbaarheid van deze site is minimaal, maar dat is minder belangrijk: ouders en leerlingen krijgen over het algemeen voldoende informatie aangereikt van voorafgaande scholen. Maar mijn inziens hoort een site van een scholengemeenschap wel een gevoel te communiceren: van trots, van erbij horen, van cohesie. Of in ieder geval te animeren.

De site van De Rietlanden, die we eerder bespraken, doet dat uitstekend. Wellicht een goed idee om die site eens te bekijken. Ook leraren kunnen immers nog wat leren ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.