Website v/d week [3] – www.delarange.com

Delarange Cosmetics uit Zeewolde heeft donderdagavond de titel ondernemer van het jaar 2011 gewonnen. Deze werd uitgereikt door de bedrijfskring Zeewolde. Het bedrijf ontwikkelt cosmetica, zoals het merk Rituals. De bedrijfskring koos Delarange omdat de eigenaren lokaal betrokken zijn, zeventig procent van hun medewerkers uit het dorp komt, ze internationaal werken en duurzaam bezig zijn.

Website URL – www.delarange.com

DelaRange Website
DelaRange Website

EERSTE INDRUK – De eerste blik doet wonderen – of niet. Dat geldt bij een persoonlijke ontmoeting, maar ook bij de eerste aanblik van een website. Waar ik persoonlijk een groot voorstander van ben is dynamiek in een website – zorg dat er wat gebeurt of kan gebeuren (biedt een video aan). En dat heeft de bouwer van deze site begrepen. Middels een relatief eenvoudig script bouncen & rouleren wat foto’s, die je als bezoeker direct een beeld geven van waar het op deze website over gaat: laboratium, productie, logo, steriel, beoordelen, testen, bekijken .. cosmetica. Top, zo makkelijk kan het zijn!

Naast de bewegende foto-impressies kun je ook een video bekijken. Die laat de verschillende stadia van het creatieve proces en het ontwikkelingsproces zien. Jammer evenwel dat er geen menselijke stem in voorkomt. Maar het feit dat de site goed gebruik maakt van video vind ik al een groot pluspunt en helpt de gebruiker bij het vormen van een beeld.

De scheiding van de pagina in wit boven en lichtgrijs onder, met een vouw in het midden, ondersteunt met de aqua-kleurige titels, is geslaagd. Het is wellicht wat steriel, maar voor een cosmetisch laboratorium cq. productiefaciliteit loopt het prima in de pas.

DelaRange Lipperhey Score
DelaRange Lipperhey Score

TECHNISCH – Gemiddeld scoort de site volgens Lipperhey een 5.3. En dat wordt voornamelijk veroorzaakt door de lage SEO-score (45%) en de lage hoeveelheid backlinks (11). Met name het ontbreken van META Description en META Keywords verbaasde me nogal. Ook het gebruik van H1, H2, etc. is uitermate matig. Hier kan de site nog veel winnen met het rapport van Lipperhey, die ze gratis krijgt toegestuurd. Verder blijkt de zoekfunktie niet te werken.

CONCLUSIE – Eigenlijk was ik er na een paar minuten wel uit: dit is een prima opgebouwde website, niet hoogstaand, maar prima in de stijl-der-verwachting. Website Review: 7Dat de site technisch niet volkomen is verbaasde me wel. Ook het ontbreken van de zoekfunctie was vreemd. Al met al waardeer ik het ontwerp op een 8, maar technisch zakt de site wat door het ijs. Overall hou ik het daarom op een 7.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.