Website v/d week [5] – www.jonginalmere.nl

Via een persbericht lieten de initiatiefnemers van de site JonginAlmere.nl – Gemeente Almere, de bibliotheek en de GGD – weten dat er een nieuwe site gelanceerd was, nadat de eerste versie van de site op 31 januari 2009 van start was gegaan.

Website URL – www.jonginalmere.nl

Nieuwe site JonginAlmere.nl - nog niet online
Nieuwe site JonginAlmere.nl - nog niet online

EERSTE INDRUK – In het interview met JonginAlmere.nl uit 2009 op Omroep Flevoland is nog de oude layout te zien (zie plaatje). Gisteravond was ik nog in de veronderstelling dat de ‘oude’ website de nieuwe was, maar het bleek andersom. Mijn eerste indruk heb ik dan ook iets moeten bijstellen: de nieuwe site oogt in mijn ogen veel minder fris en jeugdig dan de oude. Helaas ..

Het delen van informatie via de social media blijkt op de nieuwe site te lopen via Addthis, een bekende plugin die het posten van berichten over de diverse social media makkelijker moet maken (het scheelt in ieder geval programmeren). Als het werkt, dan is die keuze natuurlijk prima ..

Het concept van JonginAlmere.nl komt van Jongin.nl en veel van de content komt dan ook vanuit een centrale database. Dat is prima, want jongeren in Almere zijn niet wezenlijk anders dan jongeren in bijvoorbeeld Lelystad – de vragen die bij jongeren leven over geld, seks, school, gezin, gezondheid, etc. zijn eenvoudig te hergebruiken. Onderscheid tussen de Jongin-sites zit dan ook voornamelijk in de lokale agenda en de interactie via de social media accounts.

CONCLUSIE – Helaas ben ik niet erg enthousiast over de nieuwe layout – de vorige vond ik spannender/speelser. De nieuwe site heeft via Addthis wel de mogelijkheid om content te delen, maar die interactie houdt ook niet erg over (te passief). Inhoudelijk is de site wel goed informatief en de site lijkt me om die reden dan ook vooral een leerzame hang-out voor jongeren. Wil je meer interactie, dan is Almere4you.nl een zinvolle aanvulling.

.. maar misschien is deze site wel een beetje te braaf. Waar is de tijd van AlmereRulez ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.