Websites v/d week [6] – IJsclubs in Flevoland

Het is winter en we mogen inmiddels zelfs spreken van een eerste koudegolf, met fenomenen als zeerook, in 15 jaar. Plassen en kanalen vriezen dicht en Nederland bindt massaal de schaatsijzers onder. Er wordt zelfs al druk gespeculeerd over de Elfstedentocht. Tijd om eens te kijken naar de informatievoorziening en sfeerimpressies van een paar Flevolandse ijsclubs ..

LELYSTAD – www.ijsclub-lelystad.nl

Het belangrijkste wat je wilt weten van een ijsclub met een eigen baan is natuurlijk: wanneer kan ik schaatsen. De IJsclub Lelystad communiceert dat vooral via Twitter (@ijsclublelystad), maar met 4 berichten houdt dat natuurlijk niet over. De twitter-plugin op de site deed het niet (ligt aan de API), dus dan moet je het op Twitter zelf maar opzoeken. Anders is er nog een 06-nummer. Informatie over de baan is sumier en bevat weinig sfeerimpressies. Er staat iets over tourtochten, maar nergens kan ik zien of die tocht nu gehouden wordt en/of je je ergens kunt inschrijven. Word hier niet echt vrolijk van ..

ALMERE – www.asv-almere.nl

Deze site geeft direct al meer informatie, zowel voor leden als voor niet-leden. ASV heeft op 4 februari de nieuwe 400-meter lange landijsbaan op het Fanny Blankers-Koenpark geopend en profiteert in dat opzicht van wat extra promotie. Dat is op de site ook terug te vinden met een paar sfeerimpressies (via Google+). Dat is leuk om te zien en dat brengt zo’n baan ook tot leven.  De openingstijden van de baan staat in het rood-gemarkeerd in het nieuws en kennelijk is het nog niet in het menu verwerkt. De activiteiten agenda is ook goed zichtbaar (rechts). Verder biedt ASV een scala aan evenementen, trainingen, reizen, etc. Dit kan ermee door ..

EMMELOORD – www.ijsclubemmeloord.nl

De site is gebaseerd op een standaard WordPress-thema en doet daardoor wat steriel aan. De banner bovenaan getuigd niet van al teveel behoefte aan creativiteit. De berichtgeving is echter in orde. Zo lees ik op Twitter dat de veegmachine is stuk gegaan en dat zou roet in het eten kunnen gooien. Op 8 februari organiseert de IJsclub een ‘Elfstedentocht’ voor kinderen tot 12 jaar. De openingstijden zijn up-to-date. De foto’s zijn wat eentonig en de video is niet van de beste kwaliteit. Dit raakt echt kant-noch-wal .. maar gelukkig ligt er ijs!

CONCLUSIE – Je zou verwachten dat als ijsclubs een jaar de tijd hebben gehad om hun website op orde te brengen, dat er een gelikte site zou staan. Maar helaas doen bovenstaande sites aan alsof ook zij letterlijk een jaar lang in het vet gelegen hebben. De site van ASV Almere kopte wel boven de anderen uit, maar ook daar laat het ontwerp te wensen over. Op alle 3 is de hoogst noodzakelijke informatie gelukkig nog wel terug te vinden, maar dat hadden ze ook in 1 pagina kunnen vangen.

Afijn, gauw vergeten dus. Gewoon vlug de openingstijden bekijken en lekker gaan schaatsen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.