Website v/d week [7] – www.bontehond.net

Jeugdtheatergezelschap en productiehuis BonteHond uit Almere speelt binnenkort een bijzondere voorstelling op een bijzondere plek. Theatermakers Daan Colijn en Yentl Schieman hebben tijdelijk hun intrek genomen in een aanleunwoning in Zorgcentrum De Overloop in Almere-Haven. Hier repeteren ze voor de voorstelling ‘Oma’, die ook wordt opgevoerd in het kleine appartement. Met de voorstelling willen de makers kinderen dichter bij hun dementerende grootouders brengen.

Website URL – www.bontehond.net

EERSTE INDRUK – Wat een leuke beelden op Omroep Flevoland – ik kreeg echt het idee dat de hoofdloze pop bijna menselijke trekjes kreeg. Acteren is een vak.

BonteHond website
BonteHond website

De site toont saai en rommelig. Had meer een soort van landingpage verwacht met bijvoorbeeld als thema de laatste voorstelling ‘Oma’. De informatie is echter wel up-to-date en reserveren voor een voorstelling werkt uitstekend .. beschikbare plaatsen direct zichtbaar .. en voor 5 Euro naar ‘Oma’, wie wil dat niet?

De filmpjes en trailers zijn goed verzorgd (mooie kwaliteit beeld/geluid) – dit brengt je meteen in de sfeer en geeft je een prima beeld van de eerdere voorstellingen. Die zou ik persoonlijk veel prominenter op de eerste pagina zetten, daar ligt je eerste winst.

De site is een onderdeel van een bredere vorm van communicatie. Het gastenboek werkt hier zelfs nog prima. Het Twitteraccount toont 419 volgers, op Facebook zitten 423 vrienden. Er wordt duidelijk over alle drie de media gecommuniceerd. Prima gedaan.

TECHNIEK – De site luistert niet naar http://bontehond.net (zonder www). Wel handig om dat toch te laten doen, omdat mensen de hostname uit gemak vaak weglaten.

BonteHond Lipperhey-score
BonteHond Lipperhey-score

Lipperhey komt uit op een 5.8 voor de site. En die krappe voldoende wordt alleen bereikt doordat er 32 sites naar de BonteHond site wijzen (score 7). De META-tags voor description en keywords zijn gevuld (eindelijk eentje). Helaas ontbreken de belangrijke H1-koppen – daar ligt nog meer winst. De site bevat geen dode links (netjes). Optimalisatie is gericht op de zoekwoorden ‘theater’ en ‘almere’. Als ik die beide zoektermen gebruik dan is de site zichtbaar op de eerste pagina van Google.

CONCLUSIE – De eerst indruk is rommelig en weinig sfeervol. Jammer, want de inhoud is verder goed verzorgd. Website Review: 7Het bouwen van communities via de social media lijkt prima te werken en ik kan ze alleen maar aanraden daar nog meer gebruik van te maken. Technisch is het wel onvoldoende. Gebruik de site meer als een spiegel van je theaterziel en niet als een saai Word-document. Overall geef ik de site toch een 7 – de kwaliteit van de filmpjes en de actieve rol in de social media  maken veel goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.