Website v/d week [8] – www.bataviahaven.nu

Bataviahaven in Lelystad is de beste charterhaven van Nederland. Dat heeft de belangenvereniging voor beroepschartervaart BBZ beoordeeld na onderzoek onder 44 havens. Volgens deze vereniging beschikt de Lelystadse Haven onder meer over zeer deskundige en gastvrije havenmeesters. Ook heeft de haven voldoende ruimte voor de schepen om af te meren en zijn er verschillende dagbestedingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld restaurants en outletcenter Bataviastad.

Website URL – www.bataviahaven.nu

Batavia Haven website
Batavia Haven website

EERSTE INDRUK – Allereerst natuurlijk fantastisch dat die mooie haven in Lelystad deze hoge waardering (een 10) heeft gekregen! Ben benieuwd, want geldt dat ook voor de website?

Als bezoeker van de website ben je op zoek naar een tijdelijke ligplaats in de haven of als vertrekpunt voor charters/reizen. De site informeert vanuit dat oogpunt prima: grote buttons geven direct toegang tot contactinformatie, tarieven, voorzieningen en omliggende winkels/horeca. De site is wel wat traag. Dat zou een issue kunnen zijn als je de site bezoekt via mobiele netwerken, maar gelukkig is er een mobiele site, die sneller laadt. Vraag me alleen af of je als mobiele site wilt openen met nieuws .. beter lijkt mij met de contactinformatie.

Passanten en chartermaatschappijen komen van heine en verre: het zou dus goed zijn als de site in meerdere talen beschikbaar is. De vertaalfunctie, die steeds per pagina een vertaling zou moeten genereren, werkt niet. Althans niet onder IE9 of Chrome. Dat lijkt me een gemiste kans. Zoeken op Engelse of Duitse termen levert zo ook geen resultaten op. Als de passanten en chartermaatschappijen uitsluitend Nederlanders zijn, dan is dat natuurlijk geen probleem, maar ik neem aan dat ook hier de Duitsers en Engelsen goed vertegenwoordigd zijn.

Goed is de aansluiting bij de social media. De fanpage op Facebook heeft 131 likes. De laatste posting dateert van november 2011, maar het seizoen begint ook pas in april. Op Twitter zijn ze lekker actief met ruim 2000 volgers. Uitstekend. Ook hier getuigt de laatste tweet van 17 december van een out-of-season. Vanaf de site kunnen bezoekers berichten wel makkelijk via de social media verspreiden.

Batavia Haven score
Batavia Haven score

TECHNISCH – De site is gebouwd in Joomla. Overall scoort de site op Lipperhey een 6.5, wat vooral te danken is aan het goed vullen van de benodigde META tags. Joomla sites scoren in de regel een onvoldoende, doordat ze onvoldoende geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Deze site is goed geoptimaliseerd voor ‘haven’ (62%) en matig voor ‘charter’ (19%). Verbeterpunten zitten vooral in het uniek maken van de META description en keywords per pagina.

CONCLUSIE – De site van Batavia Haven doet wat het moet doen. Het laat daarbij evenwel een aantal steekjes liggen: zowel technisch als qua vormgeving (er ontbreekt een sfeerimpressie). Website Review: 7.5Als informatiebron, zowel via PC als mobiel, werkt het prima voor Nederlandse watersporters en charters, maar de internationale klant wordt niet (goed) bediend. Mijn waardering voor de site blijft daardoor steken op een 7.5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.