Website v/d week [9] – www.dronten50jaarjong.nl

Deze voorjaarsvakantie week wordt de eerste activiteit georganiseerd onder de vlag van 50 jaar Dronten. De site is uitsluitend bedoeld voor het aanvragen van financiële bijdragen uit de “Dronten 50 jaar jong pot”. Vragen als: Wat zijn de voorwaarden – Hoe kan ik een verzoek indienen – Waar kan ik terecht met vragen, staan dan ook centraal.

URL van de website – www.dronten50jaarjong.nl

EERSTE INDRUK – Het dorp Dronten bestaat 50 jaar en dat mag gevierd worden, vinden wij ook. Maar de site is dus niet ter promotie van Dronten. Maar de slogan suggereert meer: “Dronten 50 jaar jong, u .. kunt het feest maken”. Moet deze site dan niet inspireren tot het organiseren van die feestjes? Het grootste deel van de site bestaat overigens uit PDF’s, zoals de (voorlopige) activiteitenkalender.

Dronten 50 jaar jong - website
Dronten 50 jaar jong - website

Over het kleurgebruik kun je lang en breed praten, dat blijft iets persoonlijks. Ik snap de grafisch weergegeven ‘molentjes’ wel, die in overvloed in de polder staan, maar begrijp de achtergrondplaat met onbeduidende gelige luchtkleur niet .. onderaan ligt een ark .. met een vage mast .. héél .. vaag. Ook de witte tekst op de tè drukke achtergrond is niet super gekozen.

In ieder geval krijg ik van deze site nou niet echt trek-in-een-feestje. Een caroussel met wat foto impressies of een sfeervolle video had de boel zondermeer wat opgeleukt. Nu is het vooral erg statisch. Het dorp had hier goed aan gedaan wat meer uit te pakken en de sitebouwer wat meer vrijheid te geven.

Overigens, even een sitestep, wel slordig dat http://dronten.nl geen reactie geeft. Kleine moeite om dat even door te koppelen aan www.dronten.nl

TECHNISCH – Een website bestaande uit 4 pagina’s kun je geen website noemen. Een snel onderzoekje via Lipperhey (nauwelijks de moeite) toont een overall cijfer van 4.6, bestaande uit 7.7 voor techniek en 50% voor SEO. Nogmaals, ter indicatie, want Google zal een dergelijke hoeveelheid pagina’s toch niet erg hoog ranken.

CONCLUSIE – Eigenlijk kan ik hier kort over zijn: het in mij onbegrijpelijk hoe het dorp Dronten zichzelf hier zo tekort doet. De site in niet veel meer dan aan splash-screen met wat PDF-documentjes. De kans om het dorp met een mooie video of een paar spattende impressies neer te zetten hebben ze laten liggen. Jammer. Desondanks hoop ik voor de Drontenaren dat ze er een fantastische periode van gaan maken. En dat de promotie via andere media beter verloopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.