Website v/d week [10] – www.hkconcerten.nl

De initiatiefnemer(s) achter deze site zijn al een tijdje actief op Twitter en Facebook. Dit is de nieuwe website. Sowieso een leuk initiatief: een artiest in je eigen huiskamer laten optreden, hoe cool is dat! Het past al met al ook helemaal in de tijdgeest van vandaag: sociaal on- en offline.

URL website v/d weekwww.hkconcerten.nl

HKconcerten.nl

EERSTE INDRUK – De meesten in de digitale media beginnen met het vastleggen van een domeinnaam, het aanvragen van een e-mailadres en het maken van een website. Zo anders verliep het bij de initiatiefnemers achter HKconcerten. Zij begonnen in de social media en zijn van daaruit deze site gestart. Een teken temeer dat de één (social media) toch niet zonder de ander (nieuwe media) kan. Niet geheel vreemd, want relaties is de social media zijn vluchtig. Om een langdurige relatie op te bouwen, ook buiten de social media, heb je een ankerplaats nodig. En laat dat nou net het doel van een website zijn.


De site is grafisch mooi in elkaar gezet en bevat een paar leuke interactieve elementen. Te beginnen met de photoslider op de eerste pagina, die daarnaast goed informeert. Je kunt verder heel eenvoudig maar muziek luisteren en een archief van video’s bekijken met vele voorbeelden. Verder zorgt een Twitter en Facebook plugin voor verbindingen met de oorsprong van dit initiatief. Wat wel opvalt is dat er in de social media veel drukker wordt gecommuniceerd. Op de website dateert het laatste bericht van een maand geleden.

Wellicht valt het je op dat ik steeds ‘initiatief’ gebruik, want het is nergens duidelijk wie er achter deze site zit. Is het een bedrijf, een particulier, een boekingsburo? Het lijkt erop dat ze simpelweg vergeten zijn dat je – als je diensten aanbiedt op een website – een aantal zaken over jezelf moet vermelden?!

TECHNIEK – De site is gebouwd in Silverstripe. Dat levert in Lipperhey een score op van 4.7, maar dat is deels te wijten aan het ontbreken van backlinks naar de website. De link vanaf deze website is mogelijk de eerste. Qua techniek en SEO scoort de site een 6.6 en dat is een voldoende. De site bevat geen grove fouten, maar kan hier en daar nog wel iets verbeterd worden. Het ontbreken van backlinks weegt zwaar, dus zaak om relaties te vragen om een link naar deze site op te nemen. Wat me nog wel opviel is dat het menu wat onzichtbaar was: je oog valt op de foto erboven en het duurde bij mij even voor ik de kruimelige menu-teksten eronder zag.

CONCLUSIE – Een enorm leuk initiatief, wat past in de bredere lijn van ‘socializing’ (denk bijvoorbeeld aan sociaal dineren). Ook leuk om te zien dat hypermedia (social media) toch houvast zoekt in de nieuwe media (websites). Website Review - 8De site zit verder gewoon goed in elkaar, maar mist contactgegevens. Dat – tesamen met het ontbreken van backlinks – zal de conversie kansen (omzetten van interesses in boekingen) kunnen tegenhouden. Een punt van aandacht dus.

Verder nog een tip: je kunt op Facebook een gebruikersnaam aanvragen naar je Facebookpagina (pijltje rechts, accountinstellingen, gebruikersnaam). Het lijkt me verstandig om dat voor de huidige pagina zo snel mogelijk te doen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.