Website v/d week [14] www.move2prove.nl

Op Urk is woensdagavond jongerenorganisatie Move2Prove officieel van start gegaan. De organisatie is een initiatief van enkele jongeren die een brug willen slaan tussen de lokale jeugd en de politiek op Urk. Veel Urker jongeren hebben nu het gevoel dat de gemeente te weinig naar hen luistert. Door de klachten en wensen van jongeren met de gemeente te bespreken, denkt Move2Prove dat er wederzijds meer begrip kan ontstaan. De organisatie is opgezet in samenspraak met wethouder Geert Post, die binnen het college verantwoordelijk is voor het jeugdbeleid.

URL v/d website: www.move2prove.nl

EERSTE INDRUK – De nieuwe site is duidelijk voor en door jongeren. Dat ademt de sfeer meteen uit. De jongeren die bij de site betrokken zijn laten zich duidelijk zien op de homepage. Dat geeft vertrouwen. Een tekst als “Move2Prove luistert naar wat er onder de jeugd leeft. Op basis hiervan ontwikkelen we een visie” geeft de burger de moed dat er ook echt de intentie is om de wensen van de jeugd te ventileren naar de gemeente. Geen vooringenomenheid, maar gewoon praten, luisteren en kanaliseren.

Het forum staat (na aanmelding) open voor discussie. Er staat nog niet veel op, maar dat zal ongetwijfeld gaan komen. Ook de klaagmuur werkt simpel en direct. De fotopagina moet volgens de jongeren een beetje de trekker worden van de site. Uit de column van Bas Visscher blijkt wel dat het wel goed zit met de intenties van de betrokkenen.

Via Twitter vond ik een uitnodiging om lekker te scheuren met je scooter zonder uitlaat, maar dan onder toezicht en hopenlijk dit jaar zonder al teveel overlast. Als dit op Koninginnenacht goed gaat, dan heeft de site zijn rol al bewezen. Ook het nieuwsbericht over een 13-jarig meisje wat zelfmoord gepleegd heeft, omdat haar naam voor zou komen op een ‘bangalijst’ hoort op deze site thuis. Prima actueel, hoewel het bericht zelf natuurlijk vreselijk is!

De beheerders hebben ook al een pagina op Facebook en Hyves aangemaakt en communiceren via Twitter. Ik zou alleen de buttons daarvoor iets groter of prominenter maken en wellicht een ‘AddThis‘ functie toevoegen om de bekendheid van de site via de nieuwsartikelen wat sneller te vergroten.

TECHNIEK – De site scoort in Lipperhey overall een 3.9. Dat is laag, maar dat komt deels door de nog lage ‘populariteit’ (backlinks). Als we alleen kijken naar de techniek dan scoort de site een 5.3. Ook nog een onvoldoende, maar voor deze site is dat niet zo relevant. Een goede jongerensite wordt niet populair ‘omdat deze goed gevonden wordt in Google’, maar omdat de jongeren er zich thuis voelen. Dan verspreid het nieuws zich vanzelf.

CONCLUSIE – De voorbereidingen, intenties en het draagvlak voor deze site zijn erg groot. Dat lees je op de site en dat haal je uit de toespraken op de openingsavond. Als de jongeren achter de site het voor elkaar krijgen om een positieve en opbouwende sfeer te creëren en te behouden, én de politiek luistert naar de gevormde visies, dan kan deze site best wel eens een voorbeeld kunnen worden voor veel andere dorpen/steden.

Ik ga nog geen cijfer geven, omdat ik in de komende tijd eerst wil zien hoe de site zich ontwikkeld. Ondertussen wel alvast heel veel succes met elkaar!

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.