Website v/d week [16] – www.sknop.nl

Bericht op Omroep Flevoland – “Een speelhuisje op het plein van kinderdagverblijf ‘Ut Bottertjen’ op Urk is afgelopen weekend vernield. Dit meldt de politie. Het dagverblijf is volgens een medewerkster dit jaar al vaker doelwit geweest van vernielingen. Vandalen hebben tijdens het paasweekend ook alle bomen en een groot aantal tegels uit de grond getrokken. De bomen zijn dood en kunnen niet meer teruggezet worden. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld het herstel gaat kosten. Het kinderdagverblijf heeft aangifte gedaan.”

URL website – www.sknop.nl

EERSTE INDRUK – Wat een vervelend bericht toch weer, zeker in het licht van de review van 2 weken geleden van de site Move2Prove, die juist streeft naar een oplossing van de jeugdproblemen op Urk.

De eerste indruk die ik kreeg van deze site was gelijk goed – eenvoudig en helder. Met name door het frisse kleurgebruik. Eén grote foto zegt het eigenlijk meteen: dit gaat om kinderen, die spelen in een veilige omgeving. Het ontwerp is niet recht-toe-recht-aan, maar laat wat vlakken speels door het scherm vallen. Leuk gedaan. En dat zet zich door in de vervolgpagina’s. Deze site is opgemaakt als een magazine en dat past prima bij het doel.

De indeling van de pagina’s kan hier en daar wel iets beter. Met name het gebruik van kopregels of titels lijkt wat onderbelicht, waardoor het verschil tussen titel en teksten af en toe wat zoek raakt. De foto’s links van de pagina’s lijken random te worden gekozen, maar geven het geheel, in al zijn eenvoud, toch iets dynamisch.

De communicatie blijft beperkt tot telefoon, website en e-mail. Aansluiting bij de social media kan handig zijn. Veel ouders zijn actief op Twitter en Facebook, dus waarom je berichtgeving niet via dat kanaal uitbreiden?

SKNOP - Lipperhey ScoreTECHNISCH – Uiteraard hebben we Lipperhey ook naar deze site laten kijken. Technisch bleek de site dik in orde: 7.3. De zoekmachineoptimalisatie bleef steken op een krappe onvoldoende: 54% – met name door het ontbreken van META keywords en descriptions. Ook bij deze website review blijkt weer dat de meeste organisaties hier de plank misslaan. Ik blijf er echter op hameren om die META-tags er toch vooral wèl in te zetten. Overall scoort de site aldus net een voldoende: 6.2.

Het Lipperhey rapport t.w.v. 49,50 Euro is inmiddels naar de eigenaar van de website gestuurd.

Website Review - 8CONCLUSIE – Door de heldere kleuren, magazine-like opmaak en prima menu-indeling is deze site in al zijn eenvoud geslaagd te noemen. Buiten wat verbetering in de opmaak van de titels en het bijwerken van de META-tags is er weinig op aan te merken. Goed gedaan! Less is more. Een 8.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.