Website v/d week [17] – www.casla.nl

Architectuurcentrum Casa Casla in Almere wil uitbreiden. Het centrum aan het Weerwaterplein gaat de extra ruimte gebruiken voor de huisvesting van een interactieve maquette van Almere. Deze Panorama Almere is volgens Casla in een stad met veel architectuur een onmisbare toeristische trekpleister. Voor de uitbreiding van het architectuurcentrum zijn inmiddels twee ontwerpen van Almeerse architecten uitgekozen. Casla verwacht de uitbouw met een budget van 600.000 euro te kunnen realiseren. De hoop is dat deze in 2015 klaar is.

URL van de website: www.casla.nl

EERSTE INDRUK – De site van cASLa in in eerste aanblik een wat bonte verzameling van kleuren, lettertypen en achtergronden. De veelkleurigheid van de gefotografeerde marquettes, die vervaagd als achtergrond dienen, komt wel terug in het menu. Of het mooi is, is natuurlijk persoonlijk. Het lijkt mij wat uit de tijd, met name door de smalle, linksuitgelijnde indeling (800 pixels). Het is het type ontwerp wat je vaak 10 jaar geleden zag. Is dat bewust zo gekozen?

Casla website

De site begint ietswat te leven als je pagina’s bekijkt als “Over het gebouw“. Dan verschijnen er wat foto’s aan de rechter zijkant. Deze opzet is redelijk geslaagd, maar verder blijft het allemaal beperkt tot tekst. Eigenlijk is dat ook mijn grootste bezwaar tegen deze site: ik voel er niets bij!

Zou iemand van buiten de stad, die deze site per ongeluk als referentiepunt voor een stadsbezoek heeft gekozen, nou echt gaan overlopen van enthousiasme? Een site als Centrum Hout – binnen hetzelfde thema -laat zien dat het veel moderner, speelser en informatiever kan.

TECHNISCH – In tegenstelling tot de oudbollige, wat saaie, opzet is het technisch wel in orde. De site is gebaseerd op het OpenSource CMS Joomla, aangevuld met wat SEO-optimizers, en scoort op techniek een 8.0. Ook de zoekmachineoptimalisatie is met 66% redelijk in orde. De overal score van 7.2 is dan ook dik in orde. De META-tags voor Keywords en Description zijn hier wel uitstekend gebruikt. Chappeau! Wellicht dat het rapport van Lipperhey toch nog wat verbeterpunten laat zien, hoewel de verbeterpunten mijn inziens voornamelijk in de indeling, vormgeving en verbeelding zitten.

CONCLUSIE – Echt onverdeeld enthousiast kun je niet worden van deze site: het informeert, maar enthousiasmeert nauwelijks. De informatie is voornamelijk tekstueel en raakt de ‘spanning van de stad’ niet. Technisch is de site wel op orde. Ik geef de site overal een 7,5 en dat is voor 75% te danken aan de technische opbouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.