Website v/d week [20] – www.centrada.nl

Centrada lanceert haar nieuwe internetsite. Deze nieuwe site is doelgroepgericht, klantvriendelijk, fris vorm gegeven en heeft een overzichtelijke structuur. De site bevat enkele nieuwe onderdelen, zoals een wachttijdindicator en een link met de sociale media.

URL v/d website – www.centrada.nl

EERSTE INDRUK – Centrada is een woonstichting met bijna 9.000 verhuureenheden en ongeveer 95 medewerkers in Lelystad. Daarmee heeft Centrada bijna alle sociale huurwoningen in haar bezit. Deze monopolie positie vraagt om een grote verantwoordelijkheid. Of Centrada het ‘goed doet’ is aan de bewoners en deels is dat terug te vinden in de social media. Zo vond ik op Twitter de vraag aan Centrada: “De wachttijd voor een huurwoning is opgelopen tot 3 jaar. Wat gaat Centrada hier aan doen?”. Er kwam nog geen reactie op. Wel op een vraag vanuit de Gemeente. Gert-Jan Holt is positief over oplossend vermogen van Centrada. Zomaar even wat berichtjes om een eerste gevoel te krijgen.

Nieuwe website Centrada

Nu door naar de nieuwe website. Goed informeren begint bij goed structureren. Dat heeft Centrada prima begrepen. In de nieuwe opzet zijn de onderwerpen verdeeld naar doelgroepen (ik zoek, ik huur, mijn wijk, projecten en over Centrada). Dat leidt naar een duidelijke indeling, die kennelijk ook door de bezoekers (poll) van de nieuwe site zeer wordt gewaardeerd. Ook de kleurcodering per onderdeel zorgt ervoor dat je het gevoel houdt dat je gericht aan het bladeren bent. Zeker voor ouderen biedt dit een groot voordeel. De formulieren zijn verder (door de jaren heen) prima verzorgd en de checks op de invoer werken prima.

De vormgeving is eenvoudig, maar functioneel. Ik vond met name de integratie van Google Streetview bij het bekijken van een wijk mooi geïntegreerd. Het geeft je (als je van buiten de wijk of de stad komt) een prima beeld bij het oriënteren naar een nieuwe woning. Sommige delen van de site zijn weer wat minder uitgebreid, waar je wat meer zou verwachten. Verder wordt er redelijk van de sociale netwerken gebruik gemaakt: met 33 likes kun je echter nog niet van een community spreken op Facebook.

TECHNISCH – Uiteraard hebben we Lipperhey ook naar deze site laten kijken. Overall kwam de site op een 6.6 – 6.8 voor techniek en 60% geoptimaliseerd voor zoekmachines – een voldoende, maar opvallend was dat werkelijk ALLE META informatie ontbrak.

Centrade Score

De site is gebaseerd op ASP.NET en vermoedelijk gebouwd in het eigen CMS (Webcontrol?) van sitebouwer Ipsis uit Zwaag. De zoekfunktie op de site functioneert redelijk. Zoeken na een typo als ‘Waranda’ geeft niets, terwijl een suggestie als ‘Bedoelt u Warande?’ flink zou helpen. Verder toont de zoekfunktie alleen de naam van de pagina, maar highlight het verder niet het woord in de tekst.

CONCLUSIE – De structuur van de informatievoorziening is prima in orde, alle lof daarvoor. De activiteiten in de social media zijn nog wat beperkt, maar in ieder geval staat er een linkje naar Facebook en Twitter. Er is echter geen ruimte gereserveerd door Twitterberichten. De zoekfunktie is erg basic, maar de goede struktuur maakt zoeken wellicht niet tot een eerste noodzaak.
Website Review: 7.5En met name die struktuur is sterk op deze site.

Qua vormgeving is het geen hoogstandje; hier en daar is de tekstindeling zelfs wat rommelig. Maar in dit geval gaat  ‘functie boven de vorm’. Overall vind ik de site daarom een 7,5 waard.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. rl van elst schreef:

    prima site maar waar kan ik de inlogcode vinden b33d44a5. bedankt

    1. Inlogcode waarvan of waarvoor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.