De Digitale Media van 19 augustus 2013

599x336_handboek_content_strategie_2[1]

Onderwerpen vandaag:

  1. Bespreking Handboek Content Strategie met Patrick Petersen
  2. Vervolg
  3. Facebook pagina Mark Zuckerberg gehackt
  4. App v/d Week: TuneIN

1 – Bespreking Handboek Content Strategie met Patrick Petersen

Velen kennen hem onder de Twitternaam @OnlineMarketeer – ondernemer, consultant, docent, spreker, blogger en auteur Patrick Petersen is bepaald geen onbekende in de wereld van social media. Met twee eerdere boeken op zijn naam, Handboek Online Marketing (blauwe kaft, 3e druk) en Handboek Mobile Marketing (rode kaft), is Patrick ook nog één van de meest productieve social media kenners in Nederland.

We gaan vandaag met Patrick praten over zijn nieuwste boek, met groene kaft (lekker duidelijk) en de titel Handboek Content Strategie (HCS).

Q. – Voor wie is het boek bedoeld?

Q. – Wat is content en waarvoor wordt content gebruikt?

Q. – In het eerste deel van het boek noem je de term social business? Wat is dat en hoe verhoudt dat zich tot content?

Q. – In menig seminar over content marketing gaat het over engagement? Hoe vat jij dat samen?

Q. – Storytelling is nog zo’n gevleugeld begrip. Je legt het in het boek mooi uit. Wat is het in het kort?

Q. – In deel twee lees ik dat onderzoek aantoont dat er een sterke relatie is tussen content in de social media en de aankoopbeslissing? Hoe komt dat?

Q. – Jouw begrip van ‘conversatie’ is breder dan de meesten denken. Wat versta jij eronder?

IMG_2044[1]

Q. – Je noemt het 3S model: snackable, shareable en searchable. Betalen die grappen en grollen dan toch uit?

Q. – Content curatie wordt vaak gezien als iets wat alleen een redactieteam doet, maar jij trekt het breder. Vertel! Even voor de luisteraar: curatie is het bewerken van bestaande content tot iets nieuws.

Q. – Het 3C model van Brian Solis geeft een prachtig beeld van wat er met content gebeurt: Creators, Curators en Consumers. Kun je dit model toelichten?

Q. – Aan het eind van hoofdstuk 4 ga je flink de diepte in en geef je ondermeer 10 regels voor content engagement, maar ook een berg aan bruikbare tips. Toch was dit voor mij even een horde om te nemen. Content strategie is niet eenvoudig en kost veel tijd. Is dit voor een kleine ondernemer nog op te brengen? Wat kan hij/zij met content?

Q. – Je noemt ook een aantal voorbeelden/cases, waaronder die van commercieel directeur Bas Hoogland van Landal Greenparks. Ben Bas regelmatig tegengekomen in conversaties op Twitter. Is hij een voorbeeld van hoe het moet, is Landal een social business, of kan het nog beter?

Q.- In hoofdstuk 5 komt veel van hoofdstuk 4 terug en vertaal je het terug naar concrete strategien. Het begint daardoor al veel meer te leven. Je hebt het over de customer journey. Wat is dat en hoe verhoudt dat zich tot content?

Q. – In hoofdstuk 6 spreek je van ‘Boeien en Binden’ in relatie tot bewustzijn, bekendheid, buzz, etc. Leg uit?

Q. – Aan het eind van het boek kom je terug op het meten van het effect van al die inspanningen. Terecht, meten is weten. En in hoofdstuk 8 wordt de kers op de taart gelegd en mogen we al die opgedane kennis eindelijk terugvertalen naar een Content Strategie Plan. Kun je zo’n plan niet opstellen, .. door alleen hoofdstuk 8 te lezen?

Ik ben tijdens het lezen onder de indruk geraakt door de enorme hoeveelheid feiten, vele voorbeelden, verzamelde quotes en de algehele diepgang van het boek. Hoeveel tijd is hierin gaan zitten?

Je geeft één boek weg aan onze luisteraars. We stellen na het nieuws van 11 uur een vraag over ons gesprek van vanmorgen. Wie het eerste belt met het goede antwoord krijgt van jouw persoonlijk een getekend exemplaar toegestuurd?

Helemaal terecht dat het Handboek Content Strategie op de 11e plaats staat van Managementboek top 100. Chapeau!

3 – Facebook pagina Mark Zuckerberg gehackt

Bron: Nu – Een Palestijnse hacker heeft informatie over een kritiek lek op het profiel van Mark Zuckerberg geplaatst. Het lek laat willekeurige Facbook-gebruikers een bericht op elk profiel plaatsen. Dat meldt RT.com. De hacker doet in het Facebook-bericht, waar een screenshot van is, zijn beklag over de gang van zaken bij het sociale netwerk nadat er een lek is gerapporteerd.

mark-zuckerberg-s-facebook-fan-page-hacked-1629c3e7e6[1]

De man, die zichzelf Khalil noemt, meldt dat het mogelijk is om met elk profiel een bericht bij vreemden achter te laten. Ook als de profielen alleen voor vrienden zichtbaar zijn. Khalil beweert dat hij het lek al eerder aan Facebook heeft gerapporteerd. Het beveiligingsteam van Facebook zou in dat gesprek hebben gezegd dat zijn bevinding geen daadwerkelijk lek is.Het sociale netwerk beloont ontdekkers van een beveiligingslek met minimaal 500 dollar.

Na de afwijzing heeft Khalil het lek op het profiel van Mark Zuckerberg uitgelegd, een bericht dat voor vele miljoenen mensen leesbaar was. Enkele minuten na de plaatsing van het Facebook-bericht kreeg hij antwoord van Facebook-techneut Ola Okelola of hij alle details van het lek wilde doorgeven. Khalil’s Facebook-account werd vervolgens direct geblokkeerd.

Nadat Khalil de benodigde gegevens doorstuurde, meldde de Facebook-techneut dat hij geen beloning krijgt omdat hij de gebruiksvoorwaarden van de website heeft geschonden. Facebook heeft inmiddels gezegd dat het profiel van Khalil weer beschikbaar is. Het sociale netwerk hoopt dat de Palestijn “met Facebook blijft werken om meer kwetsbaarheden aan de kaak te stellen”.

unnamed-2[1]

4 – App van de Week: TuneIN

Vorige week kregen we een tip van Jane uit Den Haag (@poweredbyJane) naar de app TuneIn Radio. Er is een gratis versie en een betaalde versie. Wij probeerden de gratis versie. De reviews zijn allemaal positief, dat begint al goed: ruim 2000 geven de app een 4,5 uit 5. Ook onderweg blijkt de app niet zoveel MB’s te gebruiken, dus ideaal voor op je iPad of Samsung tablet, maar ook op je iPhone, S3 of welke smartphone je ook hebt.

Eerste wat ik natuurlijk even getest heb is of Omroep Flevoland te vinden is en jahoor, geen probleem. Ook Almere FM kon ik zonder problemen terugvinden. Je kunt zoeken op lokale zenders (daarvoor wil de app toegang tot je GPS), alle zenders in Nederland of op thema, nieuws, gesproken, op locatie, op taal en zelfs populaire podcasts kun je erin terugvinden.

Afijn, voor iedereen die van muziek houdt en altijd muziek bij zich wil hebben, is TuneIN Radio een absolute aanrader. Bedankt voor de tip, Jane!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.