De Digitale Media van 17 februari 2014

infografik canvas

Onderwerpen van vandaag:

  1. Onderzoek over digitale media vs. print
  2. Onder gaan aan je eigen succes: Flappy Bird
  3. Gadget: waterproef MP3 speler
  4. App v/d Week: Flitsmeister

1 – Onderzoek over digitale media versus print

Bron: Marketingfacts – Het betreffende onderzoek – uitgevoerd door Richard van Hoorn in opdracht van GrafiVisie en experimenteel van karakter, maar wetenschappelijk onderbouwd en ondersteund door prof. Peter Kerkhof van de Universiteit van Amsterdam (faculteit communicatiewetenschap) – geeft aan dat de combinatie van online en print veel beter werkt dan vermoed. Er is bij een beperkt aantal MKB-bedrijven/retailers nagegaan wat het effect is van de door hen ingezette mediamix op de gedragsintentie en (koop)gedrag van de consument.

Het onderzoek doorlezend komt de schrijver van het stuk tot de volgende samenvatting:

  1. Print werkt nog steeds, direct in de kassa van stenen winkels.
  2. De combinatie van print en online zorgt voor een verdieping/verbreding, afhankelijk van de gekozen mediamix.

Het onderzoek toont ook een mooi overzichtje van mediakeuzen, waaruit per situatie steeds een keuze wordt voorgelegd voor het type communicatie en het kanaal.

Media-keuzemodel-groot

beste-alternatieven-flappy-bird

2 – Onder gaan aan je eigen succes: Flappy Bird

Bron: NU – Flappy Bird-ontwikkelaar Dong Nguyen zegt dat hij de game offline heeft gehaald, omdat spelers er te verslaafd aan werden.

In gesprek met Forbes zegt hij dat het spel bedoeld was als ontspanning tijdens enkele vrije minuten. “Maar het bleek een verslavend product te worden. Ik denk dat dat een probleem is geworden. Om dat probleem op te lossen, is het beter om Flappy Bird te verwijderen. Het is voor altijd verdwenen.”

Nguyen ontkent het gerucht dat hij Flappy Bird heeft verwijderd onder druk van Nintendo. In het zeer moeilijke spel vliegt een vogeltje door een landschap met elementen uit oude Super Mario-spellen.

Het leven van Nguyen zelf is door het plotselinge succes van de game op zijn kop gezet. “Ik kon niet slapen”, zegt hij. De game werd tientallen miljoenen keren gedownload en levert naar schatting 50.000 dollar per dag op aan advertentie-inkomsten.

Nguyen heeft met Super Ball Juggling en Shuriken Block nog steeds twee zeer populaire games in de App Store. Verder zijn er tientallenFlappy Bird-varianten beschikbaar op Android en iOS. Tegen die games zal Nguyen waarschijnlijk geen actie ondernemen, zegt hij tegen Forbes. “Ik heb Ironpants geprobeerd te spelen. Het is een goed spel.”

fully-waterproof-sony-walkman-mp3-3-player-1

3 – Gadget: waterproef MP3 speler

Bron: Hardware.info – Nu stand-alone MP3 spelers een “uitstervend ras” lijken te worden, ondernemen fabrikanten steeds vreemdere PR-bokkesprongen om hun product alsnog aan de man te brengen. Sony’s W Series Walkman is zo’n product. Terwijl de speler naast weinig opvallende functionaliteit toch een opvallende eigenschap kent: het apparaat is waterproof.

sony-waterproof-walkman

Om het laatstgenoemde aspect extra te onderstrepen heeft Sony (in samenwerking met DraftFCB) de W Series in Nieuw Zeeland verpakt in een volledig gevuld flesje water. De verpakking oogt daarmee als een herbruikbaar sportflesje, met een roestvrij stalen band aan de bovenkant, met daarop het Walkman logo. Daarnaast heeft Sony automaten met daarin de gebottelde Walkman in diverse sporthallen en zwemfaciliteiten in Nieuw Zeeland geplaatst.

PR-technisch heeft Sony het wel heel slim aangepakt – het is een ideale conversatiestarter!

v3

4 – App van de Week: Flitsmeister

Flitsmeister is al jarenlang een bekende mobiele flitsverklikker. Of zoals Flitsmeister schrijft als je de app hebt geïnstalleerd: ‘Met Flitsmeister voorkom je onnodige boetes, rij je veiliger en vermijd je files op je route. Onze community vormt het grootste real-time verkeersplatform van Nederland.”

Flitsmeister heeft inmiddels 8 miljoen actieve gebruikers en beschikbaar op bijna alle mobiele platformen. Voor de file-informatie maakt Flitsmeister gebruik van partner VID. De VID is in Nederland de standaard als het gaat om file informatie, aldus Flitsmeister. Voor nieuws is een samenwerking aangegaan met Autoblog. De app is inmiddels gratis, maar toont af en toe wat advertenties ‘om de kosten te dekken’. Grappig is ook dat de flitsinformatie van Flitsmeister ook gebruikt wordt door BNR Nieuwsradio. Dat zegt al genoeg over de betrouwbaarheid.

Meldingen
Zoals gezegd is Flitsmeister een community. Dus meldingen worden gedaan door medeweggebruikers, vooralsnog alleen A- en N-wegen, die dezelfde app gebruiken. Hoe meer de app gebruiken, hoe betrouwbaarder en beter inzetbaar. Het doorgeven van een flitser is met je duim eenvoudig te melden, hoewel je dat natuurlijk nooit tijdens het autorijden moet proberen. Zet je auto eerst even aan de kant. Je kiest eerst de weg, naarna het hectometer paaltje, vervolgens de richting van de weg en daarna post je je melding. Flitsmeister zal de melding daarna zelf (via een algoritme) en anderzins onderzoeken of de melding meteen aan anderen wordt doorgegeven.

Favorieten
Handig aan Flitsmeister is het lijstje van wegen waar je vaak overheen rijdt. Je krijg dan meteen te zien waar flitsers staan of trajectcontroles zijn.

Kaart
Heel fraai is de kaartfunctie die in één oogopslag de flitspalen, mobiele fliters en trajectcontroles laten zien op de Nederlandse wegen. Tijdens het rijden zie je bovendien je GPS snelheid en meldt de app wanneer je een flitser of trajectcontrole nadert (piepjes). Er kan overigens niet genavigeerd worden met de app.

Files
Door de koppeling met partner VID meldt Flistmeister ook wanneer je een file nadert en hoe lang de file duurt en wat de oorzaak is.

Conclusie
Flitsmeister heb je als zakelijke rijder natuurlijk gewoon bij de hand, want met het verbod op Stingers is geflitst worden vandaag de dag gewoon niet meer nodig. Helaas beschermt Flitsmeister je niet 100%, maar als je 90% van je boetes kunt voorkomen, dan is het al lonend genoeg 🙂

Tip: handig is ook de koppeling met Ritmeister en RitCloud voor rittenadministratie.

Tip: kijk ook eens naar Ritmeister.

Interview door partner Autoblog:

Simpel testje van de Flitsmeister (lopend):

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.