De Digitale Media van 15 september 2014

Apple Watch

Onderwerpen vandaag:

  1. Apple Watch en Apple Pay
  2. Onderzoeksraad MH17 heeft zelf beveilgingsprobleem
  3. Android laat gebruikers 2 uur gratis proberen
  4. En toen was er de Acer Selfie-hat ..

1 – Apple Watch en Apple Pay

Bron: Telegraaf – De Apple Watch detecteert wanneer je ‘m af hebt gedaan en vergrendelt daarop de digitale portemonnee, om te voorkomen dat dieven er zomaar betalingen mee kunnen doen. De sensoren in de achterkant van het horloge herkennen daarvoor aanraking met de huid.

Apple Watch

Dat laat een medewerker van Apple weten aan Cult of Mac. Het slimme horloge van Apple laat gebruikers bedragen afrekenen met Apple Pay. Door nfc-technologie hoef je het horloge enkel nog maar tegen een chip te houden om een betaling te doen, zonder een pincode in te voeren.

Apple Watch

Maar doe je de Apple Watch af en opnieuw om, dan wordt er bij de eerstvolgende betaling wel opnieuw om een pincode gevraagd. Een dief zou er daarom weinig aan hebben, tenzij hij ook de pincode van de oorspronkelijke drager weet.

Wellicht leuk om het Apple resultaat nog eens af te zetten tegen wat de gemeenschap vooraf verwacht had:

iWatch

iWatch-concept

iWatch

iWatch

Bron: Tablet Magazine – Creditcardmaatschappij Visa heeft laten weten dat Apple Pay dit jaar niet naar Europa komt, maar wanneer weet niemand nog precies. Visa is op dit moment nog in gesprek met Apple over een releasedatum.

Op 9 september toonde Apple de service Apple Pay. Met die service kunnen iPhone 6-, iPhone 6 Plus- en Apple Watch-eigenaren straks betalingen doen met hun mobiele apparaat. De service werkt volgende maand al in Noord-Amerika en onduidelijk was nog wanneer Apple Pay naar Europa komt. Hoewel dat nog steeds niet duidelijk is, heeft Visa laten weten dat het pas in 2015 gebeurt. Creditcardmaatschappij Visa werkt namelijk samen met Apple aan de service en samen willen ze die uitbrengen in Europa.

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de credit card-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Gebruikers hoeven slechts hun telefoon, phablet of digitaal horloge vlakbij een betaalautomaat te houden, hun vingerafdruk ter authentificatie gebruiken en klaar is Kees.

Het systeem maakt gebruik van de bekende NFC-chip, wat staat voor Near Field Communication. Hier in Nederland gebruikt de NS de techniek om in en uit te checken voor de trein bijvoorbeeld en verschillende banken, zoals ABN AMRO, gebruiken de techniek ook om PIN-betalingen tot en met 25 euro contactloos te laten verlopen. De techniek heeft zich inmiddels bewezen.

MH17

2 – Onderzoeksraad MH17 heeft zelf beveiligingsprobleem

De website van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft enige tijd ‘onbedoeld’ wachtwoorden gelekt.
Met de wachtwoorden konden email-accounts, Twitter en interne databases van de OVV worden ingezien. Het lek werd aan de vooravond van de publicatie van het rapport over de eerste bevindingen naar de oorzaak van de vliegramp in Oekraïne ontdekt door Brandpunt Reporter, meldt de website van dit programma vandaag.

De OVV bevestigt het lek. “De wachtwoorden die via het lek achterhaald konden worden, hadden geen betrekking op het interne netwerk waar de onderzoeksdossiers zijn opgeslagen”, stelt de raad. “Ook was er geen risico dat het rapport van eerste bevindingen over de crash met vlucht MH17 via de website zou uitlekken.”

“De Onderzoeksraad is gericht op het verbeteren van de veiligheid in Nederland en kijkt daarbij vooral naar die situaties waarbij burgers voor hun veiligheid afhankelijk zijn van de overheid, bedrijven of instellingen”, zo staat te lezen op dewebsite van de OVV, dat nu zelf met beveiligingsproblemen kampt.

App store

3 – Android laat gebruikers apps 2 uur gratis uitproberen

Bron: HLN.be – Iedereen heeft wellicht al eens een betalende app gedownload die uiteindelijk het geld toch niet waard was. Vroeger kreeg je slechts een kwartier de tijd om je te bedenken over je aankopen in de Play Store, maar nu heeft Google het dus opgetrokken tot twee uur.

Het geeft je opnieuw de mogelijkheid om een app volledig uit te testen zodat je kan beslissen of het de app het geld waard is. Maar twee uur is nog steeds niet zo veel in vergelijking met de 24 uur die gebruikers tot 2010 kregen om zich te bedenken.Gebruikers kunnen overigens de app slechts één keer uitproberen. Kopen ze de app een tweede keer dan verdwijnt de functie om het geld terug te vragen. De Play Store is de enige applicatiewinkel die gebruikers geautomatiseerd hun geld laat terugvragen. In de App Store van Apple moeten gebruikers verzoek indienen om hun geld terug te zien.

selfie sombrero

4 – En toen was er de Acer Selfie-Hat

Bron: RTL – Net als je dacht dat het niet gekker kon…

Vergeet de selfiestok. Het gekste ding om selfies mee te maken is nu de selfiesombrero van Acer. Ja het is echt waar, het Taiwanese bedrijf heeft nu een hoed voor selfies, gemaakt door mode-ontwerper Christian Cowan-Sanluis.

De hoed (die eigenlijk Acer Selfie-Hat heet) is knalroze, bedekt met glitters en heeft een enorm brede rand, zoals een sombrero ook heeft. Aan de rand is een Acer Iconia A-1 840 tablet gehangen, waarmee je selfies kunt maken. Even de hoed in de juiste hoek draaien en voilà, je hebt je handen vrij voor een kek zelfportretje.

“Gebruikers hebben toegang tot apps als Facebook en Instagram terwijl ze de hoed dragen”, stelt Acer in een persbericht. “Je foto’s op social media waren nooit eerder zo glamoureus.”

Welja. “Door het scherm langzaam van links naar rechts te draaien, helpt de selfiesombrero je met het vinden van de juiste fotohoek. Daarnaast word je geholpen met belichting en krijg je tips over hoe gezichtsuitdrukkingen de foto beïnvloeden om uiteindelijk het perfecte social media-moment vast te leggen.”

De selfiesombrero werd gister gepresenteerd tijdens de London Fashion Week. Mensen kunnen de hoed daar kopen, maar een prijs is niet bekend.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.