De Digitale Media van 8 juni 2015

Cher Wang

Onderwerpen:

  • HTC biedt excuses aan voor slechte prestaties
  • Miljoenen overheidsmedewerkers VS getroffen door datalek
  • Apple introduceert Apple Pay in Engeland
  • Wat kondigt Apple wel/niet aan tijdens WWDC

1 – HTC biedt excuses aan voor slechte prestaties

Bron: NU – HTC komt in oktober met een nieuwe high-end smartphone en belooft zijn vlaggenschip voor volgend jaar flink te gaan verbeteren. Dat liet HTC-directeur Cher Wang weten aan aandeelhouders, aldus de Taipei Times.

htc-logo

Wang verontschuldigde zich voor de slechte prestaties van de afgelopen maanden. De beurskoers van het bedrijf staat op z’n laagste punt in ruim twaalf jaar en de nieuwe HTC One M9 werd gematigd ontvangen vanwege het uitblijven van noemenswaardige veranderingen ten opzichte van de One M8.

Belangrijk om te weten is dat Peter Chou, de vorige CEO, in maart van dit jaar is afgezet, als IBTIMES. Vorig jaar had Chairman Wang al ‘tijdelijk’ een aantal functies van Chou overgenomen, die al sinds 1997 CEO van het bedrijf was. De stap om nu Chou helemaal opzij te zetten werd als volgt omschreven: .. the move will facilitate a “transition to a strategic new role leading future product innovation”. Chou krijgt zijn oude rol terug in het HTC Future Development Lab, waar hij eerder “demonstrated his world-class design and cutting-edge technology expertise”.

Wang stelt dat het bedrijf de smartphonetak zal stimuleren met een nieuw “hero product” in oktober. Dat zal waarschijnlijk een high-end smartphone zijn. Wang maakte verder geen details bekend.

Wel beloofde ze dat het volgende vlaggenschip (mogelijk de One M10), die begin volgend jaar uit zal komen, significante verbeteringen in innovatie en ontwerp zal hebben. Tot slot zou het bedrijf volgens Wang het aanbod van smartphones in de breedte gaan verbeteren.

Volgens Rohan Blake, een product developer bij IBM, heeft HTC jarenlang verzuimd een tablet uit te brengen en heeft het zich teveel gefocused op  de high-end smartphone markt. Ook op de smartwatch markt ontbreekt het bedrijf. LG en Huawei hebben het gat gevuld. Er komt wel een fitnessband en een samenwerking rond een VR-bril.

Van een interview met Cher Wang op Fastcompany:

In the past, HTC made phones like the G-1 for T-Mobile and let its own brand take a backseat. That seems to be changing.

We really need end users to recognize us. It’s important to make our brand a household name that people associate with trust, quality, and empathy.

You’ve spoken in the past about the importance of your faith in all aspects of your life. Is there a particular Bible verse you keep in mind when doing business?

“Humility before honor,” from Proverbs 15:33. What you have learned is never enough. You always have to learn more and work more to be able to satisfy the people around you—and your customers.

Taiwan: Buddhist and Taoist 93%, Christian 4.5%, other 2.5%

2 – Miljoenen overheidsmedewerkers VS getroffen door datalek

Bron: NU Een database met persoonsgegevens van zeker vier miljoen Amerikaanse ambtenaren is getroffen door een hack. 

Chinese hackers

Onderzoekers die het lek bekijken denken dat de hackers zich in China bevinden, meldde persbureau Reuters donderdagnacht. De hack zou verband houden met twee eerdere inbraken in de systemen van de grote verzekeraar Anthem en medisch zorgverlener Premere Blue Cross.

Het is niet duidelijk of de onderzoekers specifiek denken dat de Chinese overheid achter de hack zit. Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Washington noemt de beschuldigingen van de Amerikaanse overheid “niet verantwoordelijk en contraproductief”.

De hack vond plaats in april. Het is onduidelijk wat voor informatie precies is ingezien door de hackers. Het Office of Personnel Management (OPM) bewaart gegevens over Amerikaanse overheidsmedewerkers, waaronder welke geheime informatie zij mogen inzien.

Vorig jaar meldde de New York Times al dat Chinese hackers de systemen van OPM waren binnengedrongen, met als doel databases met tienduizenden ambtenaren die informatie met het stempel *top-secret* mogen inzien.

De Amerikaanse instantie (OPM) die gegevens bewaart over welke vertrouwelijke informatie ambtenaren mogen inzien, waarschuwde eind vorig jaar al voor de hackgevoeligheid van zijn computersystemen.

3 – Apple introduceert Apple Pay in Engeland

Bron: NU – Apple wil zijn mobile betaalsysteem Apple Pay deze zomer waarschijnlijk op de Britse markt introduceren. Daarmee zou Engeland het eerste Europese land worden dat gebruik kan maken van de dienst.   

apple-pay

Dat meldt de Britse krant The Telegraph zondag op basis van geruchten.

Apple Pay werkt al in de Verenigde Staten waar iPhone-gebruikers met hun telefoon bij een terminal contactloos kunnen betalen. Apple zou daar ook een beloningsprogramma aan toe willen voegen waarbij voor kortingen en aanbiedingen bij winkeliers gespaard kan worden.

De Britse media verwachten dat de officiële aankondiging van de dienst maandag volgt, tijdens de jaarlijkse conferentie van het bedrijf. OV-bedrijf Transport for London zou Apple Pay nu al accepteren voor Amerikaanse toeristen in de stad.

Ook Google werkt aan een mobiel betaalsysteem. Android Pay wordt een systeem waarmee bedrijven eenvoudig creditcardbetalingen kunnen accepteren in hun mobiele apps.

Bron: Re/code – In de VS is Apple Pay in korte tijd enorm succesvol. Op ruim 700.000 locaties kunnen mensen al betalen met hun iPhone, waaronder 50.000 locaties van een Coke-drankautomaten. Dat komt mede doordat veel winkelketens in de afgelopen tijd een terminal hadden aangeschaft om betalingen via NFC af te handelen. Maar Apple lijkt nog meer te worden geholpen doordat creditkaartmaatschappijen hun creditcards vervangen door creditcards met een computerchip. De winkelketens hebben tot oktober van dit jaar om hun oude terminals te vangen door digitale terminals, en die worden tegenwoordig bijna standaard met een NFC-reader uitgeleverd.

4 – Podcast kondigt Apple maandag wel en niet aan tijdens WWDC

Bron: NUWat zijn de geruchten over wat we maandag (vandaag) wel of niet te horen/zien krijgen op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC.

wwdc-2015

Komt er een nieuwe Apple TV? De New York Times schreef dat de opvolger van het apparaatje er niet komt. Net als zo min als de Apple TV dienst. Ze zouden moeten hebben met het sluiten van overeenkomsten met de grote Amerikaanse zenders. De rechten zouden liggen bij veel verschillende partijen, waardoor Apple niet met de zenders alleen kan overleggen. Ook komt er geen Apple TV Appstore.

Wat verwachten we wel? Een nieuwe iOS. Dat wordt altijd onthuld, dus vast nu weer. Verwachting is dat we dus iOS 9 te zien zullen krijgen. Veel veranderingen verwachten we niet. Wellicht wel multi-tasking, zoals we dat ook al op Android/Samsung zien. Ook zal Apple Maps een upgrade krijgen. En een wegversie van Apple Maps. Wellicht komt er ook wel een streefview versie van Apple Maps.

Ook zal er wel een upgrade/update van MacOS komen. Het vermoeden bestaat dat de Yosemite-versie meer integratie met iOS zal bieden. Er waren wel veel problemen met de laatste versie, dus wellicht zijn het vooral ‘bug

Grootste aankondiging is de Apple muziekstreamingdienst. Waarschijnlijk Apple Music te heten. In 2003 heeft Spotify de muziekwereld al op zijn kop gezet. Apple heeft nu 85% van de digitale muziekdownloads in handen, Spotify heeft 85% van de muziekstreaming in handen. Vraag is: gaat Apple Music Spotify pijn doen? Apple zou geen gratis muziekstreaming diensten aanbieden, maar wel gratis radiostreams. De grootste labels, (Sony, Warner, ..) hebben nog niet getekend. Vermoedelijk omdat ze meer dan de 55% van de inkomsten willen hebben die ze nu van Spotify  krijgen. Beyonce, die nu exclusief op Tidal staat, moet mogelijk in verband met een contract met Apple, overstappen op Apple Music. Gemiddeld besteed een iTunes muziekdownloader 45 Euro per jaar, bij een overgang naar de streamingdienst zou dat 120 Euro per jaar worden (3x hogere omzet).

Ook zullen we waarschijnlijk het Homekit platform gaan zien. In iOS 9 zou een app komen, waarmee je apparaten met Homekit-ondersteuning, kunnen communiceren.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.