De Digitale Media van 1 mei 2017

Onderwerpen:

  • Chrome gaat gebruikers vaker waarschuwen bij http-sites
  • Musk toont concept van ondergrondse snelwegen tegen fileprobleem

Chrome gaat gebruikers vaker waarschuwen bij http-sites

Bron: Tweakers – Google heeft een aantal veranderingen in de Chrome-browser aangekondigd. Zo moeten er vanaf versie 62 aanvullende waarschuwingen worden getoond op http-sites, bijvoorbeeld in de incognitomodus en bij het invullen van gegevens.

Bij de aankondiging maakt Google bekend dat de wijzigingen in oktober van kracht moeten worden. De zoekgigant schrijft dat in principe alle gegevens die gebruikers op een website invullen ontoegankelijk voor derden zouden moeten zijn. Daarom waarschuwt Chrome vanaf versie 62 dat de gebruiker zich op een onveilige website bevindt als er gegevens op een http-pagina ingevuld worden. Daarbij maakt het niet uit om wat voor gegevens het gaat.

De tweede verandering is dat er ook op incognitotabbladen de melding ‘not secure’ wordt getoond als een Chrome-gebruiker zich op een http-pagina bevindt. Google motiveert deze keuze door te stellen dat gebruikers die de incognitomodus activeren, verwachten dat hun privacy beter is beschermd. Op een http-pagina is het netwerkverkeer echter inzichtelijk voor personen die zich op hetzelfde netwerk bevinden, redeneert het bedrijf.

Chrome

Google is al langer bezig met het aanpassen van de manier waarop de Chrome-browser met http-pagina’s omgaat. In september van vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat de inmiddels uitgekomen versie 56 van Chrome websites die wachtwoorden en betalingsgegevens doorsturen als onveilig zou gaan aanduiden als deze geen https gebruiken. Google zegt nu dat er sinds deze wijziging 23 procent minder naar http-sites met invulvelden voor wachtwoorden of betalingsgegevens genavigeerd wordt. In januari begon ook Firefox met het waarschuwen voor http-pagina’s met inlogformulieren.

Musk toont concept van ondergrondse snelwegen tegen fileprobleem

Bron: NU – Tesla- en SpaceX-topman Elon Musk heeft een conceptvideo getoond van een van zijn nieuwe projecten, het bouwen van een tunnelsysteem dat auto’s met hoge snelheid ondergronds moet gaan vervoeren. Musk deelde de video tijdens de TED 2017-conferentie.

De ondergrondse autosnelwegen zijn onderdeel van een van Musks recent opgerichte bedrijven, The Boring Company, dat zich richt op het graven van tunnels.

Musk zegt zich enorm te storen aan de verkeersopstoppingen in de Amerikaanse stad Los Angeles. Hij wil daarom met The Boring Company een netwerk van tunnels gaan aanleggen om zo dergelijke filevorming te voorkomen.

In de getoonde conceptvideo is te zien hoe auto’s via een soort lift naar de tunnels worden gebracht. Zij worden daar op een groot plateau gezet, dat de auto’s met een snelheid van bijna 210 kilometer per uur zou moeten kunnen vervoeren. De auto’s rijden niet zelf door de tunnels.

Tijdens de TED-conferentie liet Musk weten dat er meerdere van dit soort tunnels onder elkaar gegraven kunnen worden, meldt Recode. “De diepste mijnen zijn veel dieper dan dat de hoogste gebouwen hoog zijn”.

Musk zou echter slechts een klein gedeelte van zijn tijd besteden aan het project van The Boring Company, zo’n twee tot drie procent. Volgens hem zijn het vooralsnog “stagiairs en mensen die het part-time doen”.

What’s your motivation?

“The value of beauty and inspiration is very much underrated, no question,” Musk says, “But I want to be clear: I’m not trying to be anyone’s savior. I’m just trying to think about the future and not be sad.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.