De Digitale Media van 25 september 2017

Onderwerpen:

  • iOS 11 is te downloaden en dat gaat niet foutloos
  • Google laat gebruikers film- en serierecensies in zoekresultaten schrijven

iOS 11 is te downloaden en dat gaat niet foutloos

Bron: NU – In iOS 11 worden wifi en bluetooth nooit echt uitgeschakeld, als de gebruiker deze uitzet via het nieuwe bedieningspaneel.

Wordt wifi of bluetooth ’s avonds uitgeschakeld, dan wordt de verbinding na vijf uur ’s ochtends automatisch weer geactiveerd. Dat gebeurt ook als de locatie van de iPhone verandert.

Op de ondersteuningspagina van Apple is te zien dat er bewust is gekozen voor het automatisch inschakelen van de verbindingen. Dit is zodat de draadloze functies AirDrop en AirPlay blijven werken.

‘Onveilig’
Onderzoeker Andrea Barisani zegt tegenover Motherboard dat het “een goed gebruik is” om wifi en bluetooth uit te schakelen als het niet gebruikt wordt. Reden is dat kwaadwillenden kunnen proberen er misbruik van te maken, onder meer door smartphones verbinding te laten maken met malafide netwerken.

Probleem is echter dat veel gebruikers niet door zouden hebben dat de verbindingen automatisch weer aan gaan, stelt de onderzoeker.

Volgens Apple is het wel mogelijk om wifi en bluetooth volledig uit te schakelen in iOS 11. Dit kan via het instellingenmenu.

Outlook.com-gebruikers kunnen geen e-mail versturen in Mail-app iOS 11

Bron: NU – Gebruikers van Outlook.com, Office 365 en Exchange Server 2016 kunnen geen e-mails versturen in de officiële Mail-app die Apple meelevert in iOS 11.

Dat meldt Microsoft woensdag, nadat Apple de update voor het iPhone- en iPad-besturingssysteem dinsdagavond beschikbaar stelde. Het is niet duidelijk wat het probleem heeft veroorzaakt. Voor zover bekend waren er tijdens de bètaperiode van iOS 11 geen problemen.

Gebruikers van Outlook.com – het voormalige Hotmail – en de overige Microsoft-diensten kunnen wel e-mails ontvangen. Alleen bij verzenden verschijnt een melding dat een e-mail is “geweigerd door de server”.

Als oplossing suggereert Microsoft voorlopig dat mensen de Outlook-app downloaden uit de App Store. Het bedrijf werkt samen met Apple om het probleem op te lossen. Het is niet bekend op welke termijn dat zal gebeuren.

Dit zijn de nieuwe functies van iOS 11 (Tweakers)

Het bedieningspaneel is compleet op de schop gegaan, met de nieuwe App Store is er meer nadruk op artikelen, de automodus voorkomt dat je onderweg berichten krijgt en alle bestanden van losse apps staan nu gebundeld.

Tweakers keek naar de beta, die inmiddels ook gewoon te downloaden is:

Nog een paar high lights:

Google laat gebruikers film- en serierecensies in zoekresultaten schrijven

Bron: NU – Google laat gebruikers in India voortaan film- en serierecensies in zijn zoekresultaten neerzetten. De nieuwe functie heet Audience Reviews.
Dat heeft Google bevestigd tegenover TechCrunch.

Het internetbedrijf voegde vorig jaar al ‘vind ik leuk’- en ‘vind ik niet leuk’-knoppen toe aan de zoekresultaten over films en series. Nu kunnen er ook recensies toegevoegd worden, die andere gebruikers zien als er naar een film wordt gezocht.

De besprekingen worden automatisch gefilterd op ongepaste content. Individuele gebruikers kunnen ongepaste content ook melden bij Google.

De Audience Reviews zijn alleen te gebruiken in de browser voor desktop en mobiel en binnen de Google-app. Vooralsnog is de functie alleen in India beschikbaar. Of de dienst later ook naar andere landen komt, is niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.