De Digitale Media van 13 november 2017

Onder de naam DisneyLife experimenteert Disney al sinds 2015 in de UK met een eigen onlinestreamingservice, gebaseerd op de techniek van BAMtech, waarvan Disney inmiddels 75% van de aandelen heeft.

Onderwerpen:

  • Kwart van Nederlandse webwinkels is slecht beveiligd
  • Disney: videostreamingdienst wordt aanzienlijk goedkoper dan Netflix

Kwart van Nederlandse webwinkels is slecht beveiligd

Bron: NU – Van de Nederlandse webwinkels met een keurmerk gebruikt 28 procent geen beveiligde HTTPS-verbinding.

Dat blijkt uit onderzoek van Dutch Internet Marketing onder 14.880 webwinkels.

Data van een website zonder HTTPS-verbinding is makkelijker te onderscheppen. Hierdoor kunnen op een openbaar wifi-netwerk bijvoorbeeld verzonden persoonsgegevens worden afgeluisterd. Sites die de beveiliging wel benutten versleutelen data, wat het lastiger maakt om de gegevens in te zien.

De onderzoekers keken per keurmerk naar hoe vaak sites geen HTTPS aanbieden. Daaruit blijkt dat websites met het Thuiswinkel Waarborg doorgaans het beste zijn beveiligd. Daarbij heeft slechts 13 procent van de sites geen versleutelde verbinding. Bij het keurmerk mbkOK is meer dan de helft van de connecties onbeveiligd.

Het onderzoek is geautomatiseerd uitgevoerd. Volgens de onderzoekers kan het percentage hierdoor licht afwijken, omdat sommige sites bijvoorbeeld wel een beveiligingscertificaat hebben maar deze niet overal goed hebben ingesteld.

Zorg
In augustus deed Open State Foundation onderzoek naar de beveiliging van zorgwebsites. Daarvan zou het merendeel geen HTTPS benutten. Slechts 39 procent gebruikt de beveiligde verbinding.

Van alle overheidswebsites was 66 procent in augustus overgestapt op een HTTPS-verbinding. Daarmee groeit het aantal beveiligde sites.

Disney: videostreamingdienst wordt aanzienlijk goedkoper dan Netflix

Bron: Netflix – Disney gaat zijn nog te lanceren videostreamingdienst een lagere prijs geven dan concurrent Netflix. Daarbij geeft het bedrijf wel toe dat dit deels komt omdat er bij de lancering minder content op te vinden zal zijn.

Dat zei Disney-ceo Robert A. Iger tijdens een teleconferentie over de meest recente kwartaalcijfers. Zijn bedrijf is van plan om een eigen videostreamingdienst te openen in 2019, waar onder andere Disney-films en content van de verscheidene Disney-kanalen en -franchises zijn te zien. Alhoewel er nog geen maandbedrag is bekendgemaakt, moet de prijs aanzienlijk lager zijn dan de kosten voor een Netflix-abonnement. Waarschijnlijk wil Disney zo proberen om klanten van Netflix af te snoepen. Ook wil Disney korting geven aan mensen die zijn pretparken bezoeken, of lid zijn van een van de clubs.

Overigens is een van de redenen voor de lagere prijs dat de Disney-streamingdienst bij de lancering minder content zal hebben dan Netflix. Hoeveel er precies op te zien zal zijn is echter nog niet duidelijk, en het is de bedoeling dat de videodienst op termijn verder wordt opgevuld.

Disney maakte onlangs bekend dat het zijn content in de Verenigde Staten van Netflix af gaat halen, ten faveure van zijn eigen streamingdienst. Vanwege bestaande afspraken blijft de content nog wel tot 2019 op Netflix staan, waarna Disney zijn eigen dienst kan openen. Overigens is in sommige landen de Disney-content al wel van Netflix verwijderd, omdat de afspraken niet voor elk land hetzelfde zijn.

TechCrunch legt uit de Disney als sinds 2015 experimenteert in de UK met DisneyLife. Zo zou het bedrijf onderzoeken welke content het meest bekeken wordt en of het ook andere labels, zoals die van Pixar (Toy Story 4), Marvel en LucasFilm (Star Wars) op hetzelfde kanaal gaat plaatsen.

Marvel is een populair reeks, gebaseerd op de bekende comics. En Star Wars is natuurlijk al jaren onwijs populair. Als dat allemaal niet meer zichtbaar is op Netflix, dan zal dat zondermeer een klap worden voor Netflix, die het dan nog meer van de eigen producties (series) moeten gaan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.