De Digitale Media van 26 februari 2018

Onderwerpen:

  • Google Assistant gaat in 2018 Nederlands spreken, maar wie wordt nou assistent van wie?
  • HMD maakt 4g-versie van ‘Matrix-telefoon’ Nokia 8110: de banaan komt terug!

Google Assistant gaat in 2018 Nederlands spreken, maar wie wordt nou assistent van wie?

Bron: NU – Google Assistant, de slimme assistent van Google, gaat dit jaar Nederlands spreken. Dat heeft het techbedrijf donderdag bekendgemaakt op een conferentie in Amsterdam. Tijdens een presentatie liet het bedrijf zien dat de slimme assistent in 2018 in meer landen beschikbaar wordt, waaronder Nederland en België.

In januari zei een medewerker van Philips al dat Google Assistant dit jaar naar Nederland zou komen, maar een concrete bevestiging daarvan had Google tot nu toe niet naar buiten gebracht.

De Google Home wordt aangeboden voor ca. 90-95 euro. De Mini zit op 50-55 euro.

Een woordvoerder van de zoekgigant wil ook na de bekendmaking van donderdag geen aanvullende informatie geven over de verschijningsdatum van de Google Assistant in Nederland.

Onderscheid
De stemassistent is terug te vinden op onder meer smartphones, maar ook op Googles eigen speaker Google Home.

Tot nu toe spreekt de slimme assistent op de speaker alleen Engels, Duits, Frans en Japans. Op smartphones ondersteunt de assistent in bepaalde delen van de wereld ook Spaans, Portugees, Italiaans en Koreaans.

Een woordvoerder van Google zegt dat het bedrijf voor zowel de Google Home-speaker als voor smartphones aan een Nederlandssprekende versie van de Assistant werkt.

De woordvoerder zegt dat ook voor de Home-speaker nog geen verschijningsdatum voor Nederland bekend is.

Waarom kies je voor de Google Home (Mini)?

  • Je krijgt ermee toegang tot de Knowlegde Graph, zeg maar het systeem wat ook Google Search voedt. Dus je kunt al je prangende vragen aan het apparaat stellen.
  • De Google Home is voorzien van de slimme Google Assistant, die vervolgvragen voor je kan beantwoorden, waardoor het niet blijft bij een speaker die uitsluitend naar specifieke commando’s luistert.
  • Integreert Chromecast, waardoor je Youtube filmpjes en Netflix series kunt casten op je televisie.

Waarom kies je niet voor de Google Home (Mini)?

  • Niet zo geavanceerd als de Amazon Echo.
  • Minder ondersteuning voor smartphone apparaten van derden van de Echo.
  • Het luistervinkje in Google: je geeft een heleboel van je privé gedrag weg aan Google en we weten dat ze daar niet terughoudend mee opschieten.

HMD maakt 4g-versie van ‘Matrix-telefoon’ Nokia 8110

Bron: Tweakers – HMD heeft op het Mobile World Congress de Nokia 8110 4G aangekondigd. Het toestel lijkt op de klassieke Nokia 8110, die gebruikt werd in de film The Matrix uit 1999. De nieuwe versie, die draait op een Nokia-besturingssysteem, komt in juni uit voor 79 euro.

De originele Nokia 8110 stamt uit 1998; het is een zogenaamde sliderphone, waarbij een gesprek aangenomen kan worden door het toestel open te schuiven. Ook de nieuwe versie krijgt die functionaliteit, bovendien kan de Nokia 8110 4G overweg met 4g- en wifi-netwerken en is er ondersteuning voor VoLTE. Dat houdt in dat bellen via 4g-netwerken mogelijk is, mits de provider dat aanbiedt.

Het toestel draait op een Qualcomm 205-soc, heeft 512MB ram en beschikt over 4GB opslagruimte. De nieuwe Nokia 8110 werkt met een eigen besturingssysteem van Nokia. Er kunnen apps op geïnstalleerd worden en HMD noemt daarbij Google Maps, Google Assistant, Twitter en Facebook. Ook staat er Snake op de nieuwe Nokia 8110. Het 2,4″-scherm heeft een resolutie van 320×240 pixels.

HMD gaat de nieuwe Nokia 8110 in twee kleuren uitbrengen: zwart en banaangeel. Het toestel is vanaf juni in de Benelux te koop voor een adviesprijs van 79. Het is de tweede keer dat HMD een oude klassieker nieuw leven inblaast, vorig jaar presenteerde de fabrikant tijdens het MWC een nieuwe versie van de Nokia 3310.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.