De Digitale Media van 6 augustus 2018

Onderwerpen:

  • Problemen iPhone 8 en iPhone X op netwerk T-Mobile nog steeds niet opgelost
  • Drie hackers gearresteerd wegens stelen 15 miljoen betaalkaarten

Problemen iPhone 8 en iPhone X op netwerk T-Mobile nog steeds niet opgelost

Bron: NU – De belproblemen die op kunnen treden bij een iPhone 8 of iPhone X op het netwerk van T-Mobile zijn nog steeds niet opgelost. Zowel T-Mobile als Apple geven geen enkele duidelijkheid over de situatie. 

Klanten van T-Mobile met een iPhone 8 of iPhone X kunnen in een situatie komen waarin gesprekken na een aantal seconden wegvallen of waarin zij helemaal niet meer kunnen bellen. Het probleem speelt in ieder geval sinds oktober 2017, enkele weken nadat de iPhone 8 in Nederland op de markt is gekomen.

Hoeveel klanten van T-Mobile te maken hebben met de belproblemen, is niet duidelijk. De provider zei eerder dat het ging om 0,3 procent van de iPhones, maar een woordvoerder van T-Mobile wil tegenover NU.nl niet zeggen of dit aantal momenteel juist is. Een onderwerp op het forum van de provider heeft tot nu toe honderden reacties opgeleverd.

Of de kern van het mankement bij Apple of T-Mobile ligt, is onduidelijk. Beide bedrijven geven geen enkele duidelijkheid over de oorzaak van de problemen en of er zicht is op een technische oplossing. Een woordvoerder van T-Mobile verwijst voor alle technische details door naar Apple. Woordvoerders van Apple in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk geven na wekenlang aandringen van NU.nl geen antwoord op vragen.

Vervangend toestel als mogelijke oplossing
T-Mobile biedt zijn klanten als tussenoplossing de mogelijkheid om de iPhone om te laten ruilen als de problemen in het reparatiecentrum worden vastgesteld, maar ook het vervangende toestel kan dezelfde complicaties vertonen.

Een woordvoerder van T-Mobile zegt dat de belproblemen ook voor kunnen komen door “een ander defect”, maar geeft daarover geen details. In dat geval zou de iPhone volgens de provider gerepareerd kunnen worden. In hoeveel gevallen dat is gebeurd, is niet duidelijk.

T-Mobile laat tot slot weten dat mensen die het toestel niet bij de provider hebben gekocht, maar ergens anders, bij die partij moeten aankloppen om tot een oplossing te komen.

Redactie: Volgens een aantal mensen op het forum van T-Mobile zou het gaan om modellen van de iPhone 8 en iPhone X, die uitgevoerd zijn met een Intel modem: “A1905 gebruikt een Intel modem en heeft de meeste problemen. A1863 gebruikt een Qualcomm modem en is superieur aan die van Intel, ondersteunt CDMA en meer LTE bands”.

Drie hackers gearresteerd wegens stelen 15 miljoen betaalkaarten

Bron: NU – Drie mannen uit Oekraïne zijn eerder dit jaar in Duitsland, Polen en Spanje gearresteerd. Ze worden verdacht van het hacken van ruim honderd Amerikaanse bedrijven. 

Alle drie de mannen zouden betrokken zijn bij de hackergroepering Fin7, ook wel bekend als Carbanak. Elk van de mannen is opgepakt op verdenking van 26 misdrijven, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een van hen heeft bekend.

In totaal zouden ze duizenden computersystemen hebben gehackt. Dat deden ze voornamelijk door phishingmails naar bedrijven te sturen. Soms werden daarop medewerkers gebeld om te zorgen dat de e-mails daadwerkelijk werden geopend. In totaal konden de criminelen op die manier vijftien miljoen betaalkaarten buitmaken.

In maart werd al een man opgepakt die ervan werd verdacht wereldwijd ruim honderd banken en andere financiële instellingen te hebben aangevallen. De groep criminelen zou volgens Europol voor meer dan 1 miljard euro aan schade hebben aangericht.

De groep viel sinds 2013 banken in meer dan veertig landen aan met malware. In Nederland zouden geen banken zijn getroffen.

Redactie: Check regelmatig of je e-mail adres niet op HaveIbeenpowned.com staat, omdat dan mogelijk ook je wachtwoord is gelekt. In combinatie met je e-mail adres, wachtwoord en betaalkaart is veel narigheid uit te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.