De Digitale Media van 27 augustus 2018

Onderwerpen:

  • Youtube gaat aantal advertenties, die niet weg te klikken zijn, fiks verhogen
  • Samsung lanceerde de Galaxy Note 9, de Galaxy Home en samenwerking met Spotify

YouTube Creators kunnen ads inbouwen die niet overgeslagen kunnen worden

Bron: Tweakers – YouTube-partners krijgen de mogelijkheid om advertenties te plaatsen in hun video’s die niet kunnen worden overgeslagen door kijkers. Videomakers die nu al de mogelijkheid hebben om geld te verdienen met ads, krijgen deze optie.

De mogelijkheid om advertenties te plaatsen die niet door gebruikers kunnen worden overgeslagen werd door YouTube bekendgemaakt in een video, waarin wordt uitgelegd hoe deze advertentievorm eruit komt te zien. Het wordt voor YouTubers die al advertenties kunnen plaatsen in hun video’s mogelijk om deze om te zetten naar een vorm die niet overgeslagen kan worden; nu kunnen deze deelnemers aan het YouTube-partnerprogramma alleen nog advertenties plaatsen die overgeslagen kunnen worden, en was de mogelijkheid om non-skippable ads te plaatsen beperkt tot bepaalde, door YouTube geselecteerde, videokanalen.

Advertenties die niet kunnen worden overgeslagen zijn beperkt tot een lengte van 15 tot 20 seconden, afhankelijk van de locatie van de gebruiker. Eerder was de limiet 30 seconden, maar YouTube heeft deze dus nu verlaagd. Videomakers krijgen na introductie de mogelijkheid om in bulk de advertenties die zij al in hun video’s hebben geplaatst, om te zetten naar een formaat dat niet over te slaan is.

Vanaf volgende week moet het voor alle Creators mogelijk worden om non-skippable ads te plaatsen. Zij krijgen een melding zodra de functionaliteit beschikbaar is.

Alles voor de views én het geld: controversiële youtubers gaan boksring in

Bron: NOS – Dat is voor sommige creators nog niet genoeg. Zo vochten twee Youtubers, de controversiële Logan Paul, die een paar maanden geleden nog leuk dacht te zijn door een bezoekje te brengen aan een zelfmoordbos in Japan, daagde de Brit KSI uit voor een heuze bokswedstrijd en dat leverde het lieve sommetje van 7 miljoen euro op: 800.000 volgers waren bereid ieder 10 dollar te betalen om de twee te zien battlen. Ook er volgens gokbedrijf Labbrokes voor meer dan 250.000 euro op de wedstrijd gewed zijn, die overigens in gelijkspel eindigde.

Samsung lanceerde de Galaxy Note 9, de Galaxy Home en samenwerking met Spotify

Bron: Bright – Na de Galaxy S9 van eerder dit jaar is ook de Galaxy Note 9 vooral aan de binnenkant van het toestel een stap vooruit. Aan de buitenkant lijkt de Note 9 veel op zijn voorganger Note 8. Toch is het toestel op bijna elk vlak sneller en beter geworden, stelt Samsung.

De batterijduur zou langer zijn geworden. De Note 9 zou de hele dag meegaan, ook al wordt het toestel voor games, films of multitasking gebruikt. De Note 9 heeft een batterij met een capaciteit van 4000 mAh. Ter vergelijking: de Note 8 had 3300 mAh als accucapaciteit. De Note 9 heeft een octacore Exynos-chip, die wordt gekoeld door een Samsung zelfontwikkeld systeem. Gecombineerd met kunstmatige intelligentie zegt Samsung dat de Note 9 zo altijd de meeste kracht geeft waar nodig en tegelijkertijd zoveel mogelijk energie bespaart voor een lange batterijduur.

Strijd met Huawei en Apple

Samsung is de grootste smartphonefabrikant ter wereld met een marktaandeel van 21 procent. Het Chinese Huawei zit het Zuid-Koreaanse bedrijf op de hielen en heeft nu een marktaandeel van 16 procent. Huawei wist daarmee in het vorige kwartaal Apple voor het eerst van de tweede plek te stoten. Apple heeft 12 procent marktaandeel.

Samsung zag zijn marktaandeel vorig kwartaal flink dalen door de matige verkoop van de Galaxy S9.

Slimme speaker met Spotify

Samsung liet na de presentatie van de Note 9 ook voor het eerst zijn slimme speaker Galaxy Home zien. De spraakgestuurde luidspreker moet een concurrent worden voor de HomePod van Apple, de Google Home– en Amazon Echo-speakers. De Galaxy Home heeft een rond design, staat op drie poten en beschikt over een AKG-speaker. Het apparaat heeft acht ingebouwde microfoons en werkt met de spraakassistent Bixby.

Samsung kondigde een samenwerking aan met Spotify, zodat gebruikers van de Galaxy Home muziek van de streamingdienst kunnen afspelen. Over de prijs en de beschikbaarheid van de slimme speaker is nog niets bekend.

Samenvatting van de Samsung Galaxy Unpacked in New York:

  • Galaxy Note 9: 4000 mAh batterij, tot 1 TB aan opslag, gelgekoelde processor, gaming naar hoger nivo, vanaf augustus 24
  • Nieuwe S Pen: ook als afstandbediening en remote selfi
  • Samsung Dex: met 1 kabeltje de Samsung Note 9 aansluiten op een monitor of Samsung Galaxy Tab S, in dual mode
  • Samsung Watch: 60.000 watchfaces, inclusief LTE connectivity, meerdere dagen bruikbaar, wireless charging)
  • Bixby: meer personal, effective en useful – ontzettend slim geintegreerd met vele apps en cloudservice – demo 45:00 m
  • Galaxy Home: met SoundSteer wordt het geluid naar toe gericht, bedienbaar met Bixby, 8 microfoons om geluid op de pakken vanuit de hele ruimte
  • Samenwerking met Spotify: bedienbaar door Bixby, volgt je door je huis, van je smartphone, naar je TV naar Galaxy Home

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.