De Digitale Media van 10 december 2018

Onderwerpen:

  • Youtube Review 2018 scoort vooral heel veel negatieve reacties
  • Is de Augmented Reality (AR) bril van Magic Leap 6 miljard waard?

Youtube Review 2018 scoort vooral heel veel negatieve reacties

Bron: NU –  Het YouTube Rewind-jaaroverzicht van 2018 is met afstand de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De video heeft al 5,5 miljoen negatieve stemmen gekregen. YouTube deelde het jaaroverzicht op donderdag. In de video blikken populaire YouTubers in sketches terug op 2018.

De video heeft in zo’n drie dagen tijd 6,5 miljoen negatieve stemmen gekregen. Op YouTube kunnen kijkers video’s een duimpje omhoog of duimpje omlaag geven.

De YouTube Rewind-Video is daarmee de op één na slechtst gewaardeerde video ooit op YouTube. Alleen de videoclip van het nummer Baby van Justin Bieber uit 2010 is met 9,7 miljoen negatieve stemmen slechter beoordeeld.

Ook is het de slechtst gewaardeerde YouTube-video van het jaar. De tweede negatiefst beoordeelde video is een spijtbetuiging van vlogger Logan Paul. Hij bood zijn kijkers op 2 januari zijn excuses aan voor een video waarin hij lachend naast een zelfmoordslachtoffer stond.

Aandeel slechte waarderingen stijgt
De YouTube Rewind-video is vooralsnog ruim 71 miljoen keer bekeken. Naast de 5,5 miljoen negatieve stemmen heeft de video ook 1,7 miljoen positieve stemmen.

De afgelopen jaren groeit het aantal negatieve stemmen voor de jaarlijkse YouTube Rewind-video’s. Zo kreeg het jaaroverzicht van 2017 3,8 positieve en 1,9 miljoen negatieve stemmen. In 2016 waren er slechts 532.000 negatieve stemmen, tegenover 3,5 miljoen positieve stemmen.

Naast het jaaroverzicht deelde YouTube deze week ook cijfers over het kijkgedrag in 2018. Daaruit bleek dat de populairste YouTube-video in Nederland dit jaar een parodie op de game Fortnite was.

Is de Augmented Reality (AR) bril van Magic Leap 6 miljard waard?

Bron: NU – De Amerikaanse start-up Magic Leap heeft zijn eerste augmentedrealitybril, de Magic Leap One, in augustus beschikbaar gemaakt in bepaalde delen van de Verenigde Staten. De bril is beschikbaar vanaf 2.295 dollar (bijna 1.975 euro). NU.nl test of de Magic Leap One zijn geld waard is.

Ik heb de video van Bright genomen omdat die beter was:

Nog een video:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.