Redactie

Begin juli 2009 werd een eerste proefopname gemaakt met Edwin Korver, Internet ondernemer uit Almere, voor een rubriek over de nieuwe media op de radio van Omroep Flevoland. Tot 2003 bestond er al een Internetrubriek, verzorgd door Frans Loos uit Lelystad. Het succes hiervan gaf aanleiding om – zij het in een gemoderniseerd jasje – deze rubriek opnieuw op de radio te brengen.

De Digitale Media

Na de invoering van de nieuwe programmering van Omroep Flevoland werd de nieuwe rubriek, “De Digitale Media” genoemd, als onderdeel van het dagelijkse door-de-weeks programma ‘Leo’ van Leo Schouwenaar, op 3 mei 2010 gestart. Vrijwel direct na de start besloten we om een apart Twitterkanaal te openen, waarop de onderwerpen vooraf konden worden aangekondigd. Het Twitterkanaal gaf ons ook de mogelijkheid om linkjes naar achtergrondinformatie door te geven. En uiteraard konden luisteraars daar na de uitzending ook een link vinden om de rubriek nog eens terug te luisteren.

Het Twitterkanaal @dedigitalemedia heeft ruim 6.500 volgers (mei 2013).

Na verzoeken via Twitter werd duidelijk dat een aantal luisteraars behoefte had aan meer diepte-informatie. Hierop is besloten om de informatievoorziening uit te breiden naar dit weblog. Via Twitter blijven we u uiteraard gewoon informeren over de komende onderwerpen.

Begin dit jaar heeft Hanneke Eilander de plaats van Leo Schouwenaar overgenomen. Hanneke levert de onderwerpen aan en dat maakt dat de inhoud en de toon van het programma iets is gewijzigd. We hopen uiteraard ten goede. Ook hebben we na 2 jaar het blokje ‘website van de week’ vervangen door de ‘webapp van de week’.

Elke maandagochtend tussen 10.40 en 11.20 uur bespreken we het volgende:

  • 10.40 – 10.45 uur – Actueel thema I uit de digitale media
  • 10.50 – 10.55 uur – Actueel thema II uit de digitale media
  • 11.05 – 11.10 uur – Actuele gadgets
  • 11.15 – 11.20 uur – Webapp van de week

Wat blijft is dat het programma in het teken staat van het delen van kennis en informatie: we hopen dat u er uw voordeel mee kunt doen. Wij doen het in ieder geval met veel plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s