Redactie

Begin juli 2009 werd een eerste proefopname gemaakt met Edwin Korver, Internet ondernemer uit Almere, voor een rubriek over de nieuwe media op de radio van Omroep Flevoland. Tot 2003 bestond er al een Internetrubriek, verzorgd door Frans Loos uit Lelystad. Het succes hiervan gaf aanleiding om – zij het in een gemoderniseerd jasje – deze rubriek opnieuw op de radio te brengen.

De Digitale Media

Na de invoering van de nieuwe programmering van Omroep Flevoland werd de nieuwe rubriek, “De Digitale Media” genoemd, als onderdeel van het dagelijkse door-de-weeks programma ‘Leo’ van Leo Schouwenaar, op 3 mei 2010 gestart. Vrijwel direct na de start besloten we om een apart Twitterkanaal te openen, waarop de onderwerpen vooraf konden worden aangekondigd. Het Twitterkanaal gaf ons ook de mogelijkheid om linkjes naar achtergrondinformatie door te geven. En uiteraard konden luisteraars daar na de uitzending ook een link vinden om de rubriek nog eens terug te luisteren.

Het Twitterkanaal @dedigitalemedia heeft ruim 5.700 volgers (april 2018). Daarnaast volgen ruim 7.000 mensen automatisch deze blog.

Na verzoeken via Twitter werd eind 2010 duidelijk dat een aantal luisteraars behoefte had aan meer diepte-informatie. Hierop is besloten om de informatievoorziening uit te breiden naar dit weblog. Twitter is lang een pijler geweest om mensen te informeren, maar het medium verloor geleidelijk aan relevantie.

Na Leo Schouwenaar nam Hanneke Eilander de rol van aangever over, gevolgd door Tessel Linders. Recent koos Omroep Flevoland voor een duo-presentatie en sindsdien leiden Arnout Pleket en Marco Verhagen om de beurten de onderwerpen in.

Elke maandagochtend tussen 11.10 en 11.30 uur bespreken we het volgende:

  • 11.10 – 11.15 uur – Actueel thema I uit de digitale media
  • 11.20 – 11.25 uur – Actueel thema II uit de digitale media

Wat blijft is dat het programma in het teken staat van het delen van kennis en informatie: we hopen dat u er uw voordeel mee kunt doen. Wij doen het in ieder geval met veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.